Kitap Fuarı Sındırgı'ya Işık Tuttu - Son Dakika
Güncel

Kitap Fuarı Sındırgı'ya Işık Tuttu

Kitap Fuarı Sındırgı\'ya Işık Tuttu

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 22-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenen kitap fuarı yoğun katılım ile gerçekleşti. Fuarın yanında konferanslar, okul söyleşileri, mahalle gezileri ile Sındırgı'da adeta kültür şöleni yaşandı.

30.05.2017 16:27

26 Yazar, 30 Kitap Evi ve binlerce kitabın okuyucularıyla buluştuğu fuar yalnızca Sındırgı'lı vatandaşların değil, çevre il ve ilçelerden de katılımcıların gözdesi oldu. Nüfusa oranla bakılırsa ancak Büyükşehir ortamında gerçekleştirilebilecek bir organizasyon Sındırgı ilçesinde can buldu. Fuar sona erdi, ancak yazarların aklı Sındırgı'da, çocukların aklı fuarda kaldı. Çocuklar dilediğince kitapla buluştu, yazarlar ile tanıştı, imza aldı, kompozisyon yazdı, resim çizdi, doyasıya eğlendi.

Fuarın en dikkat çeken ismi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde okuduğu Gülü İncitme Gönül şiirinin şairi Bestami Yazgan oldu. Yazgan bir şair için en büyük mutluluğun yazdığı şiirinin Cumhurbaşkanı tarafından okunması olduğunu belirtti.

Beş gün boyunca yazarlar okullarla ve sinema salonunda düzenlenen söyleşilerle halkla buluştu. 5 büyük konferans, 80 okul ve yazar buluşması programı gerçekleştirildi.
Kitap fuarı kitabı sevmeyen bir çocuğa dahi eğlenceli ortamı ile ışık tutarak okuma isteği kazandırdı.

Kitap kumbarası ile de farkındalık oluşturuldu, ihtiyaç sahibi öğrenciler ve okul kütüphaneleri için binlerce kitap kumbaraya atıldı. Kitap Kumbarası kampanyasına en güzel destek de Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir'den geldi. Son gün fuara personeli ile birlikte katın Demir, Orman İşletme personelinin her birinin adına kumbaraya kitap attı.

Yazarlar Sındırgı ilçesi ve fuar ile ilgili düşüncelerini kelimelere sığdıramazken, bu güzel etkinlikten dolayı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcıya, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş'e, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler. Sındırgı'daki huzuru, güven ve mutluluğu her yerde belirteceklerini anlatarak ilçeden ayrıldılar.

Geleceğin teminatı çocuklardır ve hizmet etmenin yanında bilinçli bir nesil oluşturmak gerek ilkesi ile projelerini sürdüren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş"Sındırgı'da bir ilki yaşadığımız Sındırgı Kitap Fuarı ve Kültür Şölenini bitirmiş bulunmaktayız. Sındırgı termali ve tarihi ile kültüre de katkı sağlayan ve yaşatan bir ilçe. Büyükşehirleri kıskandıracak bir organizasyona imza attık. Sındırgı kendi nüfusunun üzerinde bir organizasyon gerçekleştirdi. Yazarlar olsun, yayınevleri olsun, organizasyonu gerçekleştiren şirket de üzerine düşeni layıkıyla yerine getirdi. Tabi vatandaşlarımızın fuara olan ilgisi bizleri oldukça mutlu etti. Fuar'dan ziyade söyleşilerle, farklı aktivitelerle adeta bir kültür şöleni yaşandı. Ben de bir öğretmen olarak en çok hoşuma giden hadise öğrenciler ilk defa belki de yazarla ve bu kadar çok kitapla buluştular. En güzel yanı da yazarlar 2 saatlik konferansa sıkışıp kalmadı, 5 gün boyunca Sındırgı'nın sokaklarını keşfetti. Sokaklarda dolaştılar, okulları gezdiler, tarlada mahallede vatandaşlar ile sohbet ettiler. Ben başta Valimiz olmak üzere, emeği geçen tüm kurumlara, katılımcı yazarlarımıza ve yayın evlerine, ilgi gösteren tüm öğrenci, öğretmen ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür projelerimiz artarak devam edecek. Fuarımıza geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz."dedi.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr

Son Dakika Güncel Kitap Fuarı Sındırgı'ya Işık Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement