Kızılay Heyeti, Kayseri Valisi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Kızılay Heyeti, Kayseri Valisi'ni Ziyaret Etti

Kızılay Heyeti, Kayseri Valisi\'ni Ziyaret Etti

Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ve beraberindeki heyet, Kızılay Haftası nedeniyle Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

31.10.2013 09:03

Vali Düzgün, ziyarette yaptığı konuşmada, her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla tüm Kızılay camiasını kutladığını belirterek, Kızılay'ın Türkiye'nin en önemli yardım kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Kızılay'ın herkesin her zaman ihtiyaç duyabileceği kurumların başında geldiğini, Kızılay'ın Türk insanının gönlünde, aklında ve kalbinde yer ettiğini ifade eden Vali Düzgün, "Zor zamanlarımızda yardımımıza koşan, olası felaket durumları akla geldiğinde varlığıyla içimizi rahatlatan, ayrım gözetmeden ihtiyaç sahibi vatandaşlara kucak açan, özellikle afetlerde ilk yardım ulaştırılması bakımından önemli bir fonksiyonu ifa eden Kızılay Teşkilatımızın ve çalışanlarının haftalarını kutluyorum." dedi.

Vali Düzgün, ziyarette Kızılay'ın kan çalışmaları hakkında da detaylı bilgiler aldı. Kayseri'nin İç Anadolu'da ki merkez olması ve bölgedeki Aksaray, Niğde, Nevşehir, Yozgat ve Sivas illerine hizmet veriyor olmasını memnuniyetle karşılayan Vali Düzgün, şunları söyledi:

"Kayseri Kızılay'ının 2012 yılı içerisinde 36 bin ünitesi Kayseri'den olmak üzere 76 bin ünite kan toplaması ve bunu kan ürünlerine çevirerek yine bölgeye uyumlu bir koordinasyonla dağıtıp vatandaşlarımıza yardımcı olması son derece önemli. Kan vermenin hayat kurtaracağı gibi kan verenin daha sağlıklı ve zinde olacağı gerçeğini tüm vatandaşlarımızın iyice özümsemesi ve kan bağışında bulunması önemli bir vatandaşlık görevi olacaktır."

Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ise, Kızılay Haftası nedeniyle kendilerini kabul eden ve desteğini esirgemeyen Vali Orhan Düzgün'e teşekkür ederek, Kayseri Kızılay'ının Türkiye genelindeki 720 şube arasında en etkin şubelerin arasında yer aldığını anlattı.

Uzandaç, Kızılay Haftası nedeniyle bazı çalışmalar yapacaklarını bunların başında da eğitim çalışmalarının yer alacağını sözlerine ekledi.

Ziyarette, Kızılay Kayseri Şube yöneticileri, Kızılay Hastanesi ve Kan merkezi yöneticileri ile çalışanları da hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kızılay Heyeti, Kayseri Valisi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement