Kobani, Uluslararası Mahkeme Yolunda - Son Dakika
Güncel

Kobani, Uluslararası Mahkeme Yolunda

Kobani, Uluslararası Mahkeme Yolunda

İHD Şanlıurfa Şubesi 'Kobani Raporu' hazırladı. Raporun Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunulacağı belirtildi.

21.07.2015 11:23

Temmuz ayı başlarında Ankara'da düzenlenen İnsan Hakları Derneği (İHD) MYK Genel Kurul Toplantısı'nda alınan karar gereği dernek Urfa Şubesi, Kobani Raporu'nu hazırladı. Rapor, Kobani'de yaşanılanları Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıyacak.

İHD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Atilla Yazar, Kobani'de yaşanan son gelişmeler ile ilgili rapor hazırladıklarını ve hazırlanan raporu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunacaklarını söyledi.

Yazar, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Kobani'ye yönelik işgal girişimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu. Saldırılar sonrası hazırladıkları raporları kurulacak olan Uluslar Arası Ceza Mahkemesi'ne sunacaklarını belirten Yazar, "4-5 Temmuz tarihleri arasında derneğimizin Ankara Genel Merkezdeki MYK toplantısı ve Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda Kobani'ye gidilmesi, burada rapor hazırlanması ve hazırlanan raporun Uluslararası Ceza Mahkemelerine taşınması için girişimlerde bulunması için karar aldık. Biz de Uluslar Arası İnsan Hakları Federasyonu'ndan Sedat Alataş, EURO Euro-Mediterranean Osman İşçi ve İHD Genel Başkanımız ile birlikte 8 Temmuzda Kobani'ye gittik. Orada Asya Abdullah ve Enver Müslim ile görüşmeler yaptık ve oradaki katliam ile ilgili bilgiler ede ettik" dedi.

'KOBANİ YÖNETİMİ DE YAŞANANLARI RAPORLUYORLAR'

Kobani yönetiminin de rapor hazırladığını sözlerine ekleyen Yazar sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Kobani yönetimi de kendi içlerinde oluşturdukları bir komisyon ile Uluslararası Hukuk açısından bu katliamı inceleyip raporlaştırdı. Onlarla görüştük ve onlar da bizim gibi sadece ciddi bir katliam gerçekleştirildiğini, 250 yakın insanın öldürüldüğünü bunların 64'ü kadın, 35'de çocuk olduğunu söylediler. Bu çatışmalar sonucunda 86 DAİŞ (IŞİD) üyesinin öldürüldüğünü ilettiler. Bizim buradaki amacımız insan hakları derneği olarak diğer kurumlar ile birlikte bunları raporlaştırılıp bilgi ve bulguları bulup mahkemelere sunmaktır. Suriye'deki iç savaşla ilgili er ya da geç bir uluslar arası mahkemenin kurulacağına inanıyoruz. Biz de bu anlamda Uluslararası Ceza Mahkemesine ne gibi bilgi ve belgeler verebiliriz diye çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kobani, Uluslararası Mahkeme Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement