Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç Mardin'de - Son Dakika
Güncel

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç Mardin'de

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç Mardin\'de

Tarihi dokusu ile dünyanın önemli kentleri arasına giren Mardin'e gelen Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ı makamında ziyaret etti.

19.09.2012 16:33

Tarihi dokusu ile dünyanın önemli kentleri arasına giren Mardin'e gelen Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ı makamında ziyaret etti.

AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler ve bazı iş adamları ile birlikte Vali Ayvaz'ı ziyaret eden Rahmi Koç, Mardin'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Koç'a tarihi dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin tarihi bir şehir olduğunu belirterek, "Burada 50-60 bin yıl öncesine ait taşlar çıkıyor. İnsanlığın ilk yayıldığı yerlerden bir tanesi de Mardin'dir. Bizim tek sorunumuz buranın tanıtımını ve reklamını iyi yapamamaktır.. Bizim gayemiz Mardin'i dünyaya tanıtmak. Tarihi dönüşüm projesi devam ediyor. 560 beton binanın yıkılması için çalışmalar devam ediyor. Türkiye'nin en büyük tarihi dönüşüm projesini Mardin'de yapıyoruz. Bu çalışmaları bitirince UNESCO'ya başvuracağız. 5 yıl sonra Mardin dünya kenti olacaktır" dedi.

Uzun zamandır Mardin'e gelmediğini vurgulayan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ise, tarihi dönüşüm projesinin bitiminde tekrar Mardin'e gelmek istediğini söyledi. Koç, "Hakikatten Mardin çok büyük ve çok güzel bir kenttir. Ama Türkiye'nin her tarafı çok büyüdü. Geçtiğimiz yollar pırıl pırıl asfalt olmuş. Avrupa standartlarına uyuyor. Tarihi dönüşüm projesi Mardin'e katkı sağlar. Dolayısıyla bu projeyi tahakkuk ettirirseniz, müthiş bir katkıda bulunacaksınız. Sizlere başarılar diliyorum. Bu proje tahakkuk edilirse tekrar gelip bu tarihi binaları görmeyi arzu ediyorum" diye konuştu - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement