Kocaeli Gölcük30 Ağustos'ta Engelleri Aştılar - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Gölcük30 Ağustos'ta Engelleri Aştılar

Kocaeli Gölcük30 Ağustos\'ta Engelleri Aştılar

Kocaeli'ne bağlı Gölcük İlçesi'nin Değirmendere semtinde faaliyet gösteren bir sualtı sporları merkezinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında bu yıl ikincisi yapılan 'Engelsiz Mavi Körfez Şenliği' etkinliğine katılan engelli vatandaşlar çeşitli su sporları aktivitelerinde bulundu.

30.08.2015 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'ne bağlı Gölcük İlçesi'nin Değirmendere semtinde faaliyet gösteren bir sualtı sporları merkezinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında bu yıl ikincisi yapılan 'Engelsiz Mavi Körfez Şenliği' etkinliğine katılan engelli vatandaşlar çeşitli su sporları aktivitelerinde bulundu.

Değirmendere Spor Sualtı Topluluğu (DESSAT) da Engelli Dalış Eğitmenliği yapan ve aynı zamanda Değişken Ağırlık Dünya Serbest Dalış Rekortmeni olan Ufuk Koçak 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında İstanbul ve Kocaeli'nden katılan 30 kişilik engelli ile birlikte '2. Engelsiz Mavi Körfez Şenligi' nde rüzgar sörfü, ringo, yelken sporu ve tüplü dalış yaptı. Engelli vatandaşlara aileleri de etkinlik boyunca eşlik etti.

30 ENGELLİ SPOR ŞENLİGİNE KATILDI

İstanbul ve Kocaeli bölgesinden 30 engellinin şenlige katıldığını söyleyen Engelli Dalış Eğitmeni ve Değişken Ağırlık Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Ufuk Koçak "Bizler kendimizi engelliler olarak tabir ediyoruz. Otobüsler, yollar, kaldırım ve üst geçittir sbizlere engel olanlar. Biz de dışarıda ki kara ortamlarında engellendiğimiz için bizim arka bahçemiz olan denize geliyoruz. Su ortamında bastırdığımız geride kalma duygumuzu bastıyoruz. Burada 30 engelli arkadaşımız ile birlikte Ringo, yelken gezintisi, tüplü dalış ve su kayağı yaptık. " dedi.

'HER MÜCADELE ENGELLERLE DOLUDUR'

Her mücadelenin engellerle dolu olduğunu söyleyen Koçak, " Zafer engelleri aşanlarındır.30 Ağustos gibi özel bir günde bizde engellenen insanlar olarak mavi körfez şenligi etkinligiyle suda kutluyoruz. En çok engelli arkadaşlarımızın ailelerinin sakındığı konudur deniz. Biz burada engelli kardeşlerimiz için kendilerini rahatlatmak, rehabilitasyon olarak etkinliklerimize devam ediyoruz."

'ENGELLİLERE UYGUN PROJELERDE VARIZ'

Yüzde 80 ortopedik engelli olan Handan Sivri engellilere uygun olan tüm etkinlik ve projeye katılmak istediğini söyleyerek, "Bu gün çok önemli ve özel bir gün. Zafer bayramında böyle bir projede yer almaktan mutluluk duydum. İlk kez bindim. Korkmadım ama çok heyecanlandım. Bundan sonra bu tür etkinliklere katılacağım. Engelli bir bedene sahip olmak hiçbirşey yapamayacağınız anlamına gelmez. Eğer bize uygun doğru projeler olursa biz herzaman varız. " dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Gölcük30 Ağustos'ta Engelleri Aştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement