Türkiye’de 8 ayrı şubesi bulunan iş yeri sahibi olayın şoku içinde olduklarını ifade ederken, Gemlik Belediye Başkan Vekili ise işyeri tabelasının ruhsatsız olduğunu söyledi.İddiaya göre 9 yıldır ticaretle uğraşan Burak Sancar, geçtiğimiz Cumartesi günü Kokoş isimli mağazalar zincirinin 8. halkasını Bursa’nın Gemlik ilçesine açtı. Açılışın olduğu günün akşamında çarşı merkezindeki mağazaları gezen zabıta görevlileri, iş yeri sahibi Sancar’a mağazanın “Kokoş” yazan ve üzerinde mini etekli manken resimlerinin bulunduğu tabelasının müstehcen olduğu gerekçesiyle indirmesini istedi. Mağaza sahibi Sancar, Kokoş markasının Türk Patent Enstitüsü tarafından tescilli olduğunu ve marka tescil belgesinin bulunduğunu belirtti. Zabıta ekipleri de ruhsatsız olduğunu ileri sürdükleri işyerini kapatacaklarını ifade ederek ayrıldı. Ertesi gün tabelanın kaldırılmadığını gören zabıta ekiplerinin, mağazanın önüne itfaiye aracı çağırıp tabelanın üzerini çarşaf ile kapattı. Bir gün sonra iş yerine yeniden gelen zabıta ekipleri tabelayı bulunduğu yerden sökerek aşağıya indirdi.
“MUHATAP BULAMADIM”
Olayın ardından derdini anlatacak muhatap bulamadığını öne süren Burak Sancar ise İl Başkanlığı'na şikayet maili attığını kendisine kimsenin geri dönmediğini söyledi. İş yerinin tabelasının müstehcen olduğu gerekçesiyle indirilmesinin ardından Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ile görüşmek için makamına gittiğinde kendisiyle görüşmediğini iddia eden Burak Sancar, “Bursa il başkanlığını aradım, kimseyi muhatap bulamadım. İstanbul İl başkanlığına kadar arayıp şikayette bulundum. Ben Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seven ve AK Parti’ye oy veren biriyim. Bu üzücü olayı Başbakanımız Erdoğan duysa çok üzülürdü” dedi.
"SÖZ KONUSU YERİN İŞYERİ AÇMA VE BULUNDURMA RUHSATI YOK"
Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ise seçim üstü bu tür şeylerin olabileceğini ifade ederek, “Söz konusu işyeri, şuan itibariyle iş yeri açma ve bulundurma ruhsatına sahip değil. İzinsiz açılmıştır. Ruhsatla ilgili herhangi bir müracaatı yoktur. Söz konusu tabela da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilan ve reklam yönetmeliğine göre, izin alınmış bir tabela değildir. Dolayısıyla işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almadan yapılan bir faaliyetle ilgili de bizim arkadaşlarımız yasal işlemini yapıyorlar. Durum bundan ibarettir. Bunun dışındaki iddialar tamamen spekülasyondur” dedi.
İş yerinin ruhsat almadığı takdirde kapatılacağını da kaydeden Başkan Yılmaz, “Zaten şu ana kadar çalışmaması gereken bir iş yeri ama arkadaşlarımızın inisiyatif kullanarak ‘ruhsatını alabilir’ düşüncesiyle şu an çalışmasına müsaade ediyorlar. Bunun ötesinde tamamen reklam peşinde koşma olarak yorumlanabilir. Seçim üstü böyle haberler de hele hele AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde yapılması bekleniyor. Bizim arkadaşlarımız izinsiz tabela olduğu için indirmişler. Üzerine çarşaf örtülmesi söz konusu değil. Firmanın kendi tezgahı da olmuş olabilir. Biz sadece tabela izinsiz konulduğu ve iş yeri ruhsatsız olduğu için işlem yaptık. Onun dışındakiler bizi bağlamıyor” diye konuştu.
OSMAN AKIN
Son Dakika › Güncel › 'Kokoş' Tabelası Müstehcen Olduğu Gerekçesiyle İndirildi İddiası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.