Komşunun Felçli Köpeğine Asansör Yaptı - Son Dakika
Güncel

Komşunun Felçli Köpeğine Asansör Yaptı

Komşunun Felçli Köpeğine Asansör Yaptı

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, asansör firması sahibi Aydın Taşcan (35) apartman komşusu olan Üniversite öğrencisi Ömer Burak Çayırpınar'ın felçli olduğu için dik olan teras merdiveninden inip, çıkamayan köpeği Paşa'nın durumuna üzülüp, 4 bin lira...

11.10.2013 12:25

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, asansör firması sahibi Aydın Taşcan (35) apartman komşusu olan Üniversite öğrencisi Ömer Burak Çayırpınar'ın felçli olduğu için dik olan teras merdiveninden inip, çıkamayan köpeği Paşa'nın durumuna üzülüp, 4 bin lira değerinde asansör yaptı.

Golden Retriever cinsi 'Paşaö isimli köpeğe 6 aylıkken bir otomobil çarptı. Sahibi tarafından terkedildiği belirlenen Paşa'ya veteriner Mehmet İnce sahip çıktı. İnce, geçirdiği kaza nedeniyle sağ arka bacağında açık yara bulunan ve travma geçirdiği anlaşılan köpeği tedaviye aldı. Paşa'nın hareket ettiremediği yaralı bacağına platin ve çivi takıldı. Ancak bacağında fonksiyonel bozukluk olan ve arka bacak kasları çalışmayan Paşa'nın 'uyutulmasınaö karar verildi. Aslen İzmirli olan Adnan Menderes Üniversitesi Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Ömer Burak Çayırpınar (24), tesadüfen uyutulacağını öğrendiği sevimli köpeği sahiplendi. 2.5 yıldır yeni yuvasında yaşamını sürdüren Paşa'ya bu süre içinde veteriner İnce, su terapisi uygulamaya devam etti. Paşa, kaybettiği yetilerini yavaş yavaş kazanmaya başladı. Ancak, üç katlı bir apartmanın son katında oturan Çayırpınar'ın terasta baktığı köpeği Paşa'nın, yürüme güçlüğü nedeniyle terasa kat merdivenlerden dik olması nedeniyle inip, çıkması sorun yaratmaya başladı. Çayırpınar'ın kucağında aşağı indirip, gezdirmeye çıkardığı Paşa'ın bu durumu sanayi tipi asansör üretimi işiyle uğraşan komşusu evli, iki çocuk babası Aydın Taşcan'ın dikkatini çekti. Zavallı hayvanın durumuna üzülen Taşcan, sürprizle Paşa için yaklaşık 4 bin liraya değerinde bir asansör yaptı. Paşa'nın asansör sayesinde rahatça dışarı çıkıp, gezebilecek olması Çayırpınar'ı sevindirdi.

'HAPİS HAYATI YAŞIYORDUö

Paşa'nın özgürlüğüne kavuşmasını sağlayan Aydın Taşcan, 'Zavallı hayvan tek başına merdivenlerden inemiyor, sokakta dolaşamıyordu. Terasta neredeyse hapis hayatı yaşıyordu. Bu durumu bizi üzüyordu. O'nu bu durumdan kurtmak için yaklaşık bir haftalık bir çalışmayla böyle bir asansör tasarlayıp, yaptım. Maliyetinin hiçbir önemi yok. Önemli olan amacımıza ulaşıp, Paşa'nın rahatça dışarı çıkabilmesini sağlamış olmakö dedi.

'PORTATİF VE KULLANIŞLIö

Taşcan'a köpeğine yaptığı asansör için teşekkür eden Çayırpınar ise, 'Aydın Bey'e sıkıntımı anlattığımda. Bir çözüm üreteceğini belirtmiş ancak ne olduğunu anlatmamıştı. Bir hafta sonra beni arayıp, 'Yanına birini al aşağı in birşeyler taşıyacağız' dedi. Aşağı indiğimde, Paşa için asansör yapacağını öğrendiğimde önce şaşırdım, sonra mutlu oldum. 'Biri çıkıp da niye kendisinin olmayan bir köpek için böyle bir şey yapsın ki' diye düşündüm önce. Ancak Paşa, kendisini o kadar çok sevdirmiş ki Aydın bey böyle bir şey yaptı. Asansör gerçekten portatif kullanışlı ve ağır yük taşıyabilecek bir kapasiteye sahip. İşimizi çok kolaylaştırdıö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Komşunun Felçli Köpeğine Asansör Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement