Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde vatani görevini yapan er 21 yaşındaki L.D., komutanın silahı ile intihar girişiminde bulundu. Durumu ağır olan jandarma er ambulans helikopterle Van Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olay, Sarıgül Mahallesi'ndeki İlçe Jandarma Komutanlığı binası önünde meydana geldi. İlçeye bağlı Suluçam Karakolu'nda vatani görevini yapan ve psikolojik sorunları olduğu belirtilen er L.D., adı açıklanmayan uzman çavuş ile birlikte 35 AC 0459 sivil otomobille İlçe Jandarma Komutanlığı'na geldi. Burada aracın yağ akıttığını gören er, durumu komutanına bildirdi. Uzman çavuş aracın altına eğilerek yağın aktığı yeri kontrol ettiği sırada er L.D. komutanının belindeki silahı aldı. Uzman çavuş silahının belinden alındığı fark etmesiyle askere yanlış bir şey yapmaması için seslendi. Asker komutanını dinlemeyerek kafasına tek el ateş etti.
Yaralı asker, olay yerine çağrılan ambulansla Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan er L.D., Van'dan istenen ambulans helikopterle Van Bölge Araştırma Hastanesine götürüldü. Sağlık durumunun ağır olan er L.D.'nin 5 aylık asker olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Son Dakika › Güncel › Komutanının Silahıyla Ölmek İstedi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.