Konukoğlu: 2023 Hedefleri İçin Üretim, İstihdam ve İhracat Artırılmalı - Son Dakika
Güncel

Konukoğlu: 2023 Hedefleri İçin Üretim, İstihdam ve İhracat Artırılmalı

Konukoğlu: 2023 Hedefleri İçin Üretim, İstihdam ve İhracat Artırılmalı

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin 2014 yılında potansiyelinin altında büyüdüğünü ifade ederken, 2023 yılı hedeflerine üretim, istihdam ve ihracatın artırılması ile ulaşılacağını söyledi.

31.03.2015 16:20

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin 2014 yılında potansiyelinin altında büyüdüğünü ifade ederken, 2023 yılı hedeflerine üretim, istihdam ve ihracatın artırılması ile ulaşılacağını söyledi.

Adil Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin 2014 yılının son çeyreğinde büyüme rakamının zayıf geldiğini ve yılın tamamında yüzde 2,9 büyüdüğünü ifade ederek, Orta Vadeli Program'da revize edilerek yüzde 3,3'e çekilen 2014 yılsonu hedefinin bile yakalanamadığını belirtti. Büyümeye iç talebin katkısının son derece sınırlı olduğuna, yatırımlarda daralmanın devam ettiğine, ağırlıklı olarak dış talebin katkı sağladığına işaret eden Konukoğlu, "Küresel ekonomideki zayıf seyir, en büyük ihracat pazarımız AB ülkelerindeki durgunluk ve çevre ülkelerdeki gerginliklere rağmen Türkiye'nin büyümesini sürdürmesi sevindiricidir. Ancak, 2014 potansiyelimizin altında büyüdüğümüz bir yıl oldu. Geçmişte çok daha yüksek oranları yakalamıştık" dedi.

Konukoğlu, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda üretimi, istihdamı ve ihracatını artırması gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye ekonomisi son yıllarda önemli bir mesafe aldı, ancak daha gidilecek yolumuz var. Daha yüksek oranlarda büyümeliyiz. Büyümenin motoru ise sanayiye, üretime dayanıyor. Üretim faktörlerini harekete geçirmek için ise yapısal reformlara ağırlık verilmelidir. Böylece büyüme dinamiğine ivme katabilir, işsizlik rakamlarını düşürebiliriz. Seçim sonrasında siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesinin de büyümeye olumlu etkisi olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konukoğlu: 2023 Hedefleri İçin Üretim, İstihdam ve İhracat Artırılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement