17 yaşındaki Sabriye, kick boks sayesinde aile ekonomisine katkı sağlıyor
Konya'da kapıcı bir baba ve okulda hademe olarak çalışan bir annenin çocuğu olan lise son sınıf öğrencisi Sabriye Gür (17), milli sporcu olduğu kick boksta kazandığı başarılarla elde ettiği gelir sayesinde aile ekonomisine katkı sağlıyor.
Kick boksa 2013 yılında başlayan Sabriye Gür, spor sayesinde hayatta tek başına mücadele etmeyi öğrendiğini belirtti. Dar gelirli bir ailenin çocuğu olduğunu ifade eden Gür,Kick boksla büyüdüm. Benim için kick bokstan öncesi yok. Dar gelirli bir ailenin çocuğuyum. Bazı şeylerin eksikliğini hissettim küçükken. Spora başladıktan sonra hayatım biraz daha değişti. İlk önce kendi başıma mücadele etmeyi öğrendim. Kendi ailemin alamadığı şeyleri kendim almaya başlayınca sporun faydasını anladım ve spora daha çok tutundum dedi.
ANNEME VE BABAMA YARDIM EDERDİM
Annesini okulda hademe olarak çalıştığını, babasının ise kapıcılık yaptığını belirten Gür, Annem hademelik yapıyordu okullarda. Onun yanına gidiyordum. Temizlikte yardım ediyordum. Hareketli bir çocuktum zaten. Babamda kapıcılık yapıyordu ona da yardım ediyordum diye konuştu.
AİLEME YARDIMCI OLUYORUM
Kilometrelerce uzaklıktan yürüyerek antrenmanlara geldiğini ifade eden Gür, şunları söylediEvim çok uzaktı. Her gün kilometrelerce yürüyordum ve halen yürüyorum. Ailemin maddi durumu yeterli değildi. Ona rağmen haftanın her günü buraya geldim ve halen daha geliyorum. Çünkü bir şeyleri başardım. Bir şeyler yolunda gitti, hayatımı yoluna koydum.Milli takıma katıldıktan sonra elde ettiği dereceler sayesinde ekonomik olarak da kazanç sağlamaya başladığını ifade eden Gür, Aileme maddi olarak yardımcı oluyorum. Onlarda benim bu başarılarımı görünce daha çok destek verdi dedi.
YAPAMAZ DİYORLARDI
Spora başladığı dönemde çevresindeki bazı kişilerin 'kadınlar bu sporu yapamaz' diyenlerin olduğunu söyleyen Gür, Çok hareketli bir çocuktum. Spor yapmayı çok istiyordum. Mehmet hocayla tanıştım. İlk sene zaten başarılı olduğumu gösterince devam ettim. Ailem bana çok destekçi oldu. Çevreden baskı oluyordu, kadınlar yapamaz edemez diyorlardı. Onlarda başarımı görünce desteklemeye başladılar dedi.
KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU
Kariyerinde birçok başarı sığdırdığını da belirten Sabriye Gür, İlk başladığım yıl 65 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. İlk senemde gençlerde milli takıma gittim Türkiye şampiyonu oldum. Geçen senede Türkiye şampiyonu ve Avrupa ikincisi oldum. Bu sene kendi branşımdan yılın en iyi sporcusu seçildim. Çalışmalarımı sürdürüyorum, inşallah devamı gelecek dedi.Herkesi spor yapmaya davet eden Gür, çağdaş ülke yolunda ülkemizi ileriye götürmek için herkes spor yapmalı ifadelerini kullandı. Sabriye Gür'ün 4 Türkiye şampiyonluğu, 3 uluslararası birinciliği, 2017 Avrupa ikinciliği gibi başarıları bulunuyor.
Son Dakika › Güncel › Konya-17 Yaşındaki Sabriye, Kick Boks Sayesinde Aile Ekonomisine Katkı Sağlıyor-Hd - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?