Konya Aile Konusunda da Türkiye'ye Model Olmalıdır - Son Dakika
Güncel

Konya Aile Konusunda da Türkiye'ye Model Olmalıdır

Konya Aile Konusunda da Türkiye\'ye Model Olmalıdır

Tahir Akyürek, ailenin toplumun temeli olduğunu söyledi.

15.05.2013 14:56

Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi'nin Dünya Aile Günü nedeniyle "Bir Yastıkta Bir Ömür" isimli programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ailenin toplumun temeli olduğunu söyledi. Konya'nın sevginin, aşkın ve inancın şehri olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Konya'nın aile konusunda sadece kendi problemlerini çözmekle kalmayıp aynı zamanda Türkiye'ye model olması gerektiğini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi (KADEM) tarafından 15 Mayıs Dünya Aile Günü nedeniyle "Bir Yastıkta Bir Ömür" isimli program düzenlendi.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, eşi Fatma Akyürek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun ile evlilikte 40 yılını doldurmuş çiftler katıldı.

Mutlu ve huzurlu evliliği anlatan film ile başlayan programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ailenin toplumun temeli olduğunu belirterek, güçlü bir devlet olmak, dünya milletler ailesinde saygın bir yer edinmek için toplumun temel direği olan aile kurumunu güçlendirmek gerektiğini dile getirdi.

KADEM'in kuruluşundan bugüne her yıl binlerce insana eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiğini vurgulayan Başkan Akyürek, psikolojik danışmanlık, rehberlik hizmetleri ve aile yuvasının korunmasına yönelik çalışmaların artarak devam ettiğini ifade etti. Kuruluşundan bu yana KADEM'de hizmet veren herkese teşekkür eden Başkan Akyürek, KADEM'de yapılan hizmetin insana doğrudan yapılan toplumsal bir hizmet olduğunu söyledi.

Belediyecilikte birçok çalışma yaptıklarını belirten Başkan Akyürek, "Bir kardeşimizin mutluluğuna vesile olmuşsak, bir ailemizin sağlam temeller üzerine oturmasına vesile olmuşsak, yaptığımız her şey amacına ulaşmıştır demektir" dedi.

TOPLUMUN HUZURU İÇİN KATKI SAĞLAMALIYIZ

Tüm dünyada sosyal dokuda çözülme, aile kavramında sarsılma olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, "Bunların birçok nedeni var. Özenti, taklit, tatminsizlik, saygısızlık, sevgisizlik, kendisiyle barışık olmama. Kendisiyle barışık olamayan insanlardan oluşan toplumlarda toplumsal huzur ve barış nasıl temin edilebilir? Peki ne yapmalıyız? Bütün görevlerimizin yanında toplumda huzurun temini için, insanların mutlu olması için kendimizden başlayarak çevremize katkıda bulunmalıyız" diye konuştu.

KONYA AİLE KONUSUNDA TÜRKİYE'YE MODEL OLMALI

Konya'nın sevginin, aşkın ve inancın şehri olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Konya'da da aile içi şiddet olaylarıyla zaman zaman karşılaşıldığını dile getirdi. Konya'nın bu konuda sadece kendi problemlerini çözmekle kalmayıp aynı zamanda Türkiye'ye model olması gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, Konya'nın aynı zamanda insanlığının sorunlarının çözüm reçetesini de kendi bünyesinde barındırması gerektiğini sözlerine ekledi.

Programa katılan aileler adına konuşan Konya Barosu Eski Başkanı Hasip Şenalp, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin önemli bir soruna karşı çalışma yürüttüğünü belirterek, bu faaliyetlerin genişley devamını diledi.

İl Müftüsü Şükrü Özbuğday da, ailelerin temeli ne kadar sağlam olursa milletlerin de o derecede güçlü olacağını vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk ise, Sosyal Belediyecilik alanında Türkiye'ye örnek çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Akyürek ve protokol mensupları tarafından evlilikte 40 yılını dolduran ailelere sembolik olarak yastık hediye edildi. Program, Münir Arıkan'ın verdiği, "Ailede Muhabbet Sanatı" isimli seminerle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Konya Aile Konusunda da Türkiye'ye Model Olmalıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement