Konya'da 1 Günlük İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Konya'da 1 Günlük İş Bırakma Eylemi

Konya\'da 1 Günlük İş Bırakma Eylemi

Türkiye genelinde bazı sendikaların aldığı 1 günlük iş bırakma eylemi kararı nedeniyle Konya'da da bazı kamu çalışanları eyleme katıldı.

27.02.2013 11:53

Türkiye genelinde bazı sendikaların aldığı 1 günlük iş bırakma eylemi kararı nedeniyle Konya'da da bazı kamu çalışanları eyleme katıldı. Türk Büro Sen ile Adalet Büro Sen'e üye kamu çalışanları Adliye önünde slogan atıp, basın açıklaması yaptı.

Konya Adliyesi önünde toplanan Türk Büro Sen ve Adalet Büro Sen üyeleri adına şube başkanları basın açıklaması yaptı. Toplanan kamu çalışanları çeşitli sloganlar atıp, pankart açtı. Türk Büro Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Arif Baştuğ, "Bugün ülke genelinde kamu çalışanları bir günlük iş bırakma gerçekleştirmektedir. Bugün gerçekleştirdiğimiz iş bırakma bir uyarıdır. Taleplerimizin karşılanmaması halinde bu günkü eylemin genel grevin ayak sesleri olduğunu siyasi iradeye hatırlatmak isteriz" dedi.

Adalet Büro Sen Konya Şube Başkanı Seyit Ali Taşkıran da, "Bugün burada tüm yargı çalışanları olarak son yıllarda elimizden sırası ile alınan haklarımızın arkasından bakmaktansa her gün evden çıkarken arkamızdan bakanların hakkını aramak ve sesini duyurmak istiyoruz. Yargı çalışanlarının önce havuz paraları, sonra nöbet ücretleri şimdi de mesai ücretleri olmak üzere tüm hakları alınmıştır. Haklarımızı geri istiyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra sendika üyeleri alkış tutarak Adliye önünde biraz yürüdükten sonra oturarak eylemlerini sonlandırdı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da 1 Günlük İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement