Konya'da Devasa Projeler Gerçekleşiyor - Son Dakika
Güncel

Konya'da Devasa Projeler Gerçekleşiyor

Konya\'da Devasa Projeler Gerçekleşiyor

Tahir Akyürek, Konya'da devasa projelerin devam ettiğini, şehrin standardının yükseldiğini söyledi.

08.04.2013 14:30  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahalle Meclisi toplantıları kapsamında 6 mahallenin daha sakinleri ve muhtarları ile bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da devasa projelerin devam ettiğini, şehrin standardının yükseldiğini söyledi. Devam eden bazı yatırımları anlatırken çeşitli müjdeler de veren Başkan Akyürek, Alaaddin Tepesi'ndeki mevcut ordu evinin kaldırılarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak ordu evine nakledilmesi konusunda ihale sürecinin başladığını söyledi. Başkan Akyürek, ayrıca kısa süre içinde Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı'nın ihalesine çıkılacağını, 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi'nin temel atma töreninin yapılacağını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'ye örnek olan Mahalle Meclisi toplantıları kapsamında Kürden, Yaka, Orgeneral Tural, Dede Korkut, Ayanbey ve Durunday mahallelerinin sakinleri ile bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mahalle sakinlerine ve muhtarlara devam eden büyük yatırımlar hakkında bilgi verdi. Tarihi eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik yürütülen Mevlana Kültür Vadisi projesini tüm dünyanın takip ettiğini belirten Başkan Akyürek, 3 bine yakın binanın aynı anda restore edildiği Tarihi Bedesten'deki çalışmanın dünyada başka örneği olmadığını, projeye bugüne kadar 200 milyon TL harcadıklarını dile getirdi.

ALAADDİN TEPESİ'NDEKİ ORDUEVİ KALDIRILIYOR

Alaaddin Tepesi'nde devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, buradaki çalışmaların birkaç etaptan oluştuğunu, etapların bir kısmının tamamlandığını belirterek, "Alaaddin Tepesi'nde en önemli 2 etap daha tamamlanmadı. Bir tanesi Alaaddin Tepesi'ndeki mevcut ordu evinin Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı'nın da muvafakatıyla kaldırılarak, Eski Ordu Pazarı'nın bulunduğu yere belediyemiz tarafından yaptırılacak orduevine nakledilmesi konusu. Dışişleri Bakanımızın önemli katkıları ile protokoller imzalandı Artık ihale süreci başladı. Mimari proje tamamlandı, yakında hep birlikte temelini atacağız. Diğer proje de Kılıçarslan Köşkü'nün bulunduğu alanda yapılan kazı çalışmaları. O da Anıtlar Kurulu'ndan geçti ve yeni bir sürece girilmiş oldu" dedi.

Konya halkının restorasyonu yapılan binalara sahip çıkmasını isteyen Başkan Akyürek, şöyle devam etti: "800 yıllık ecdad mirasının getirdiği sorumluluklar var. Vakıf medeniyetin mirasçısı olma duygusunu unutmayalım. Ecdadımız Kapı Cami ve çevresini 500 yıl önce vakfetmiş. Bize düşen yenileyerek yeni kuşaklara sağlam bir şekilde aktarmak."

STADYUM İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin en güzel stadyumlarından birisinin de Konya'da yapılmakta olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, stadyum inşaatıyla ilgili zaman zaman söylentiler çıktığını, proje, protokoller, finansman gibi konularda hiçbir eksiklerinin bulunmadığını söyledi. Başkan Akyürek, şartname ve sözleşme ile belirlenen kanuni süreler içinde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

SPOR VE KONGRE MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILACAK

Kışla Caddesi üzerindeki 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi inşaatının temelini Dşişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla önümüzdeki günlerde atacaklarını kaydeden Başkan Akyürek, "Türkiye'nin en büyük Spor ve Kongre Merkezlerinden birisinin temelini atacağız. Burası 62 milyon TL'ye mal olacak. O bölgede büyük bir değişime de imza atıyoruz. Konya'mızda büyük bir salon ihtiyacı vardı. En büyük salonu böylece yapmış oluyoruz" diye konuştu.

ANKARA YOLU'NDA 3 YENİ PARK

Konuşmasında Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi inşaatının son aşamaya geldiğini vurgulayan Başkan Akyürek, o güzergahta Kardeş Şehirler Parkı, Türk Yıldızları Parkı ve Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı inşaatlarının devam ettiğini belirten Başkan Akyürek, parkların Bilim Merkezi'ne kadar olan alanı yeşil dokuyla devam ettireceğini ifade etti.

ALAADDİN-ADLİYE HATTININ İHALESİNE ÇIKILIYOR

Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı'nın ihalesine birkaç hafta içinde çıkılacağını vurgulayan Başkan Akyürek, "Dünyadaki en son model tramvay yolu ve taşıt projelerinden birini şehrimize kazandırıyoruz. Katanersiz tramvay tipini tarihi merkeze kazandırıyoruz. Mevcut tramvaylarımızın KONYARAY Projesi çerçevesinde yenilenmesi çalışmamız sonuçlandı. Halkımız tramvayların rengini seçti. Tramvaylarımızın rengi yeşil beyaz. İmalat başladı. İnşallah yeni sezonla birlikte ilk taşıtlar gelmeye başlayacak" dedi.

KULE-MALAS CADDELERİ BİRBİRİNE BAĞLANIYOR

Kule Caddesi ile Malas Caddesi'ni bağlayacak köprülü kavşak inşaatı hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, şöyle konuştu: "Konya'nın önemli arterlerinden biri olacak Şefik Can Caddesi, Vatan Caddesi, Rauf Denktaş Caddesi ve Kunduracılar arasına, Malas Caddesi ile Kule Caddesi'nden tren yolu altından bir köprülü kavşağı bu sene tamamlayıp hizmete açacağız. Sadece kamulaştırmasına 10 milyon TL'ye yakın para ödedik."

Konya'da devasa projelerin devam ettiğini, şehrin standardının yükseldiğini belirten Başkan Akyürek, "Ülkemin yükselişi ile birlikte şehirlerimiz de yükseliyor. Hep birlikte yeni bir hamle daha yapmamız lazım. Şehir sadece yol, asfalt, kaldırımdan ibaret değildir. Şehir aynı zamanda bir kültürdür, bir disiplindir, geçmişin mirasını bugüne taşıyan bir yapıdır" diye konuştu.

Programda daha sonra muhtarlar ve mahalle sakinleri taleplerini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Konya'da Devasa Projeler Gerçekleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement