Kore Yarımadasındaki Gerginlik - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kore Yarımadasındaki Gerginlik

14.08.2013 08:03

Kuzey ve Güney Kore, ortak sanayi bölgesinin yeniden açılmasıyla ilgili tekrar biraraya geldi

Güney ve Kuzey Kore, ortak sanayi bölgesi Kaesong'un yeniden açılmasıyla ilgili tekrar biraraya geldi.

Kuzey Kore'deki sınır kenti Kaesong'de toplanan taraflar arasında geçen aylarda da çeşitli görüşmeler yapılmasına rağmen sanayi bölgesinin açılmasıyla ilgili ciddi bir somut adım atılamamıştı.

Tarafların ortak sanayi bölgesinin yeniden faaliyete geçmesi konusunda hemfikir olmasına rağmen, bunun ne şekilde gerçekleşeceği konusunda mutabakata varamıyor.

Kuzey Kore, bu ayın başında Güney Kore ile ABD arasında yapılan askeri tatbikatı protesto amacıyla 53 bin işçisini çektiği Güney Kore ile ortak yönetilen fabrika parkı üzerindeki yasağı kaldıracağını açıklamıştı.

Kuzey Kore, kapalı durumdaki nükleer reaktörünü yeniden açma kararı almasından sonra ortak işletilen sanayi bölgesine Güney Koreli işçilerin girişini durdurmuştu. Kuzey Kore, 3 Nisan'da Kaesong bölgesindeki 53 bin çalışanı çekmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kore Yarımadasındaki Gerginlik - Son Dakika


Advertisement