Koreli Öğrenciden "Batsın Bu Dünya" - Son Dakika
Güncel

Koreli Öğrenciden "Batsın Bu Dünya"

Koreli Öğrenciden "Batsın Bu Dünya"

Uludağ Üniversitesi'nde 5 aydır eğitim gören Koreli 10 öğrenci, törenle sertifikalarını aldı.

08.12.2012 10:39

Uludağ Üniversitesi'nde 5 aydır eğitim gören Koreli 10 öğrenci, törenle sertifikalarını aldı. Çok sevdiği Türkiye'den ayrılmanın hüznünü yaşayan Koreli öğrencilerden birinin, "Batsın bu dünya" şarkısını seslendirmesi herkesi güldürdü.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Güney Kore Gençlik ve Kırsal Kalkınma için Yarın Vakfı (Tomorrow Foundation For Youths And Rural Development) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, Bursa'daki 5 aylık stajını tamamlayan Koreli öğrencilere sertifikalarının verilmesi için tören düzenlendi. 6 farklı üniversiteden programa katılan öğrenciler, stajlarının bitmesinin mutluluğunu ve çok sevdikleri Türkiye'den ayrılacak olmanın hüznünü bir arada yaşadı. Çiftliklerde, hayvanların temizlenmesinden süt sağımına kadar birçok zorlu işe büyük bir keyif ve öğrenme azmiyle göğüs geren Koreli öğrenciler, Türkiye'yi hiç unutamayacaklarını söyledi. En ilginci ise, sempatik tavırlarıyla ilgi odağı olan öğrencilere Türkçe isimler verilmesi oldu.

Veterinerlik Fakültesi'nde düzenlenen törende sertifikalarını almak için kürsüye Türkçe isimleriyle çağrılan Koreli öğrencilere belgelerini, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Engin Kennarman verdi. Ayrıca Dekan Kennarman, öğrencilerin eğitiminde emeği geçen Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Sağırkaya, Doç. Dr. Hakan Biricik ile özel bir süt fabrikası yetkililerine teşekkür belgesi verdi.

Veterinerlik Fakültesi Dekanı Engin Kennarman, Koreli öğrencilerin farklı alanlarda 6 ay boyunca Bursa'da eğitim aldığını ifade ederek, "5. ayını tamamlayan 10 öğrenci bizim kendi fakültemizin çiftliklerinde, et ve süt ürünleri tesislerinde ayrıca özel İtimat AŞ fabrikasının tesis ve çiftliklerinde belli aralıklarla staja tabi tutuldu. Kendileri için de çok faydalı olmuş, şimdi güzel duygularla Türkiye'den ayrılıyorlar" dedi.

Türkçe isimleri kendilerinin değil çalıştığı birimlerdeki arkadaşlarının verdiğini ifade eden Dekan Kennarman, "Hakikaten çok sıcak insanlar. Zaten bizim, Kore ile çok sıcak tarihi geçmişimiz var. Onları burada uğurlamanın mutluluğunu yaşadık" diye konuştu.

Türkçe ismi Ayşe olan Koreli öğrenci, eğitim için Türkiye'ye geldiklerini kaydederek, "Hayvanlarla uğraştık, fabrika ve tesislerde çalıştık. Türkiye'de birçok insanla tanıştık. Türkler çok iyi insanlar. Türkiye'yi çok sevdim ve burada olmaktan çok mutlu olduk" dedi.

Koreli bir erkek öğrencinin, "Batsın bu dünya" şarkısını seslendirmesi ise herkesi güldürdü. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Koreli Öğrenciden 'Batsın Bu Dünya' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement