Korkunç İddiaya Bakanlıktan Açıklama - Son Dakika
Güncel

Korkunç İddiaya Bakanlıktan Açıklama

Korkunç İddiaya Bakanlıktan Açıklama

Adalet Bakanlığı, Pozantı Çocuk Kapalı Cezaevi'nde "bir yatakta iki üç kişi yatırıldığı" iddiasını yalanladı.

26.02.2012 17:58  Güncelleme: 09:36

Adalet Bakanlığı, Pozantı Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kapasite fazlalığı nedeniyle "bir yatakta iki üç kişi yatırıldığı" iddiasını yalanladı.

Bakanlığın yazılı açıklamasında Pozantı Cezaevi'nin 282 kişi kapasiteli olduğu ve kurumda halen 201 çocuk hükümlü ve tutuklunun barındırıldığı belirtildi. Kurumun doluluk oranının yüzde 71.2 olduğu ve dolayısıyla 'bir yatakta iki üç kişi yatırıldığı' iddiasının doğru olmadığı savunuldu. Açıklamada, Pozantı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan çocuk hükümlü ve tutukluların, yaş ve fiziki gelişim durumlarına göre 32 ayrı odada barındığı bilgisine de yer verildi.

İDDİALAR YENİ DEĞİL

Bakanlık, son günlerde basına yansıyan iddiaların yeni olmadığını ve söz konusu iddiaların, İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi tarafından 12 Temmuz 2011 tarihinde, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına iletildiğin, hatırlattı.

Açıklamada "İlgili başvurunun ekinde sunulan ve çocukların el yazılarıyla yazdıkları dilekçelerin sadece birinde, 'taciz iddiasını duydum' ifadesi yer almaktadır. Bu konu kapsamında Pozantı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açmış olduğu adli soruşturma, halen devam etmektedir" denildi. Bakanlık ayrıca soruşturmanın yanı sıra kendileri tarafından bir denetim elemanı da (cezaevi müfettişi) gönderildiğine dikkat çekti.

Bakanlığın açıklama yaptığı söz konusu Pozantı Cezaevi ile ilgili birçok iddia ortaya atılmıştı. İddiaların arasında kalabalık koğuşların olmasının yanı sıra tecavüz ve taciz iddiaları da bulunuyordu.

Dicle Haber Ajansı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir habere göre toplumsal olaylar gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanan çocuklar, yattıkları Pozantı Cezaevi'nde diğer tutukluların cinsel taciz ve tecavüze maruz kaldı.

Bu arada çocuklar bu iddiaları sürdürseler de cezaevi yönetimi ve ilgili kurumlar, söz konusu iddiaları reddediyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Korkunç İddiaya Bakanlıktan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement