Koro Günleri ve Çalıştay Projesi DAÜ'de Başladı - Son Dakika
Güncel

Koro Günleri ve Çalıştay Projesi DAÜ'de Başladı

Koro Günleri ve Çalıştay Projesi DAÜ\'de Başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi geleceğin müzisyenlerini ağırlamanın mutluluğunu yaşıyor.

30.01.2013 18:07

DAÜ ve Kıbrıs Sanat Derneği'nin işbirliği ile düzenlenen "Koro Günleri ve Çalıştay Projesi" 28 Ocak 2013 tarihinde, saat 15:00'te, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren proje sanat yönetmeni Kıbrıs Sanat Derneği Othello Çoksesli Koro Şefi Erkan Dağlı böylesi anlamlı bir projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek bu proje ile genelde KKTC'yi özelde ise Gazimağusa kenti ile KKTC'nin en köklü ve gözde üniversitesi DAÜ'yü tanıtma şansı yakaladıklarını bildirdi. Koronun müzik eğitiminde çok önemli olduğunu dile getiren Dağlı gerçekleştirilen bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Kıbrıs Sanat Derneği Başkanı Aytaç Çağın gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ ile ortak bir proje gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek ilerde bu tür organizasyonları uluslararası platforma taşımayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Çağın'ın ardından konuşan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Koro Şefi Mete Gökçe burada yapılacak olan ortak proje ile ileride daha büyük paylaşımların olacağına inandığını aktararak koro eğitiminin müzik eğitiminde büyük rol oynadığına değindi. Gökçe konuşmasının ardından öğrenciler ile küçük bir dinleti gerçekleştirdi. Söz konusu açılışta DAÜ adına konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Dr. Başak Gorgoretti DAÜ'nün KKTC'nin en köklü üniversitesi olduğunu belirterek DAÜ hakkında bilgiler verdi. Projenin sanatsal boyut açısından da önemli bir proje olduğunu aktaran Dr. Gorgoretti proje sonunda öğrencilerin birçok kazanımla ülkeden ayrılacaklarına inandığını belirterek herkese müzik dolu bir hafta diledi.

Söz konusu etkinlik Türkiye Cumhuriyeti'nden Ankara, Eskişehir, Denizli Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri öğrencileri ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğrencilerin katılımı ile 28 Ocak - 9 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 1 Şubat 2013 tarihinde saat 20:00'de ise Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı Salonu'nda konser gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Koro Günleri ve Çalıştay Projesi DAÜ'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement