Köroğlu ODTÜ KKK Öğrencileriyle Şarkılara Yolculuk Yaptı - Son Dakika
Güncel

Köroğlu ODTÜ KKK Öğrencileriyle Şarkılara Yolculuk Yaptı

Köroğlu ODTÜ KKK Öğrencileriyle Şarkılara Yolculuk Yaptı

Teneffüs Projesi'ne ODTÜ Mimarlık Bölümü mezunu, besteci, yorumcu ve Yeni Türkü'nün solisti Derya Köroğlu konuk oldu.

18.03.2013 15:12

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nun, öğrencilerine yoğun çalışma tempoları içinde nefes aldırmak, onları eğitim aldıkları lisans ve yüksek lisans programları dışında, sanat, spor, mizah gibi alanlarda Türkiye'nin başarılı isimleri ile bir araya getirmek üzere düzenlediği Teneffüs Projesi'ne ODTÜ Mimarlık Bölümü mezunu, besteci, yorumcu ve Yeni Türkü'nün solisti Derya Köroğlu konuk oldu.

Derya Köroğlu, Teneffüs programının ilk bölümünde, hayatımızda rolü büyük olan şarkıların "şarkı" olana dek nasıl bir yolculuğu olduğunu, herkeste yarattığı etki kadar duygusal bir süreçten mi geçtiği, yoksa bambaşka bir matematikle mi oluştuğu gibi konuları içeren seminerinde, kendi bestelerinin birkaçı üzerinden, şarkıların "son haline" varış öyküsünü ODTÜ KKK öğrencileriyle paylaştı.

Birlikte Şarkı Bestelediler

Seminerin ikinci bölümünde ODTÜ KKK öğrencileriyle "Bir Şarkı Besteleyin" başlıklı atölye çalışması gerçekleştiren Derya Köroğlu, kendi kişisel serüveni üzerinden, şarkılarda konu, sözler ve kafiyenin rolü ile ritm, melodi ve armoni ile ilgili bilgiler paylaştı. ODTÜ KKK öğrencileriyle şarkı bestelemenin matematiği ve düzenlemenin önemi gibi konularda sohbet eden Derya Köroğlu, sanatın tüm kollarında "hakikilik ve samimiyetin önemine" dikkat çekti. Popüler müzikte çoğu şarkının kişilere beğendirmek için yapıldığını belirten Derya Köroğlu, bazı şarkıların tekrar tekrar dinlendiğinde kişinin kendi duygusal dünyasından bir parça bulmasının nedeninin şarkının güçlü sözlerinden kaynaklandığını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Köroğlu ODTÜ KKK Öğrencileriyle Şarkılara Yolculuk Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement