Kosgeb'den Sanayicilere Proje Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Kosgeb'den Sanayicilere Proje Çağrısı

Kosgeb\'den Sanayicilere Proje Çağrısı

Üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ’lerin payının artırılması konulu proje çağrısıyla alakalı Besni ilçesinde toplantı düzenlendi.

29.09.2017 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ'lerin payının artırılması konulu proje çağrısıyla alakalı Besni ilçesinde toplantı düzenlendi.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES salonunda bilgilendirme toplantısı düzenleyen KOSGEB İl Müdürü Şükrü Mısırlı, KOBİ'lere çağrı yaparak, 300 bini hibe, 700 bini sıfır faizli kredi olmak üzere 1 milyon TL bütçeli KOBİGEL Destek Programına başvuru yapmalarını istedi.

Müdür Mısırlı, proje teklif çağrısının hedef kitlesinin imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'ler olduğunu belirterek, katma değerli ve ileri teknolojili sektörlerin Türkiye ekonomisinin üretim ve dış ticaret yapısının değişmesinde öncü rol oynadığını söyledi.

Kosgebin, Kobi ve girişimcilerin, rekabet güçlerini geliştirecek destek ve hizmetler sunarak ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmayı hedeflediğini belirten Müdür Mısırlı, "Kosgeb tarafından, bu doğrultuda, imalat sanayisinde hedeflenen yapısal dönüşümün aktörü olan kobilerin desteklenmesi için proje çağrısı hazırlanmıştır. Proje teklif çağrısının hedef kitlesi imalat sektöründeki kobilerdir. Proje sunacak işletmelerin Kosgeb veri tabanına kayıtlı ve güncel KOBİ onaylarının bulunması gerekmektedir. KOBİGEL Destek Programına bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki kobilerin tümü başvuru yapabilecek, orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki kobilerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin liralık ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir. Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon liraya kadar destek verilebilecektir. Besni'de yaptığımız çalışmalarda her zaman yanımızda olan, projelerin gerçekleşmesinde katkısı olan Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kasap' teşekkür ediyorum" dedi.

Proje başvurularının Kosgeb İnternet sitesinden 20 Ekim 2017 günü saat 23.59'a kadar online olarak yapılabileceğini söyleyen Müdür Mısırlı, toplantıya katılanlara teşekkür etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kosgeb'den Sanayicilere Proje Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement