Kosova'da 'Uçk Destanı'nın 15'inci Yılı Törenlerle Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Kosova'da 'Uçk Destanı'nın 15'inci Yılı Törenlerle Kutlanıyor

Kosova\'da \'Uçk Destanı\'nın 15\'inci Yılı Törenlerle Kutlanıyor

Kosova'da 'Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) Destanı' kutlamaları başkent Priştine'deki 'Adem Yaşari' kışlasında başladı.

06.03.2013 12:16

Kosova'da 'Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) Destanı' kutlamaları başkent Priştine'deki 'Adem Yaşari' kışlasında başladı.

Törene Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, Başbakan Yardımcısı Hayredin Kuçi, Kosova Güvenlik Gücü Bakanı Agim Çeku ve diğer yetkililer katıldı. Tören Kosova milli marşının çalınması ile başladı.

UÇK'lı şehitlerin anıtına çelenk koyulmasının ardından törende konuşan Başbakan Haşim Taçi, 15 yıl önce Adem Yaşari ve ailesinin Sırp polis güçleri tarafından abluka altına alındığını, ardından da UÇK komutanı ve aralarında çocukların da bulunduğu 54 aile üyesinin şehit düştüğünü anımsattı.

Başbakan Taçi, UÇK kurucusu Adem Yaşari ve ailesinin bütün Kosova'yı seferber ederek Kosova'nın Sırp zulmünden kurtulması için savaşı başlattığını ve bunun uğruna da hayatlarını vererek Kosova'nın bağımsızlığının temellerini atıklarını söyledi.

Kosova Başbakanlığının himayesinde yapılan kutlamalar çerçevesinde Adem Yaşari kışlasında düzenlenen törende konuşan efsanevi Adem Yaşari'nin sağ kalan tek kardeşi Rifat Yaşari UÇK'nın özgürlük için verdiği silahlı mücadelesinin önemine değindi. Törende Kosova Güvenlik Gücü tarafından resmi geçit yapıldı. Resmi geçite hazır bulunan vatandaşlar alkışlarla Kosova Güvenlik Gücü mensuplarını selamladı. Ardından Adem Yaşari kışlasında kültürel program düzenlendi. UÇK Destanı kutlamaları 7 Mart tarihine kadar sürecek. 7 Mart gecesinde ise Skenderay'da bulunan Adem Yaşari ve ailesinin mezarı yanında 'Alevler Gecesi' töreni düzenlenecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da 'Uçk Destanı'nın 15'inci Yılı Törenlerle Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement