Kosovalı 21 Arnavutun Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Kosovalı 21 Arnavutun Cenazesi Toprağa Verildi

Kosova'daki savaşta (1998-99) hayatını kaybeden ve cesetlerine Sırbistan'ın Raşka şehri yakınlarındaki Rudnitsa'da bulunan bir toplu mezarda ulaşıldıktan sonra kimlik tespiti yapılan 21 Kosovalı Arnavut'un cenazesi bugün düzenlenen törenle toprağa verildi.

17.04.2015 19:56

Kosova'daki savaşta (1998-99) hayatını kaybeden ve cesetlerine Sırbistan'ın Raşka şehri yakınlarındaki Rudnitsa'da bulunan bir toplu mezarda ulaşıldıktan sonra kimlik tespiti yapılan 21 Kosovalı Arnavut'un cenazesi bugün düzenlenen törenle toprağa verildi.

Sırp askeri ve paramiliter birlikler tarafından 1999 yılında öldürülen kurbanlar, dün Adli Tıp Merkezi tarafından ailelerine teslim edilmişti.

Glogovats kasabası yakınlarındaki Çikatova ve Gladno Selo köylerindeki mezarlıklarda düzenlenen törenle, 21 Kosovalı Arnavut'un cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kosova'nın başkenti Priştine'deki Adli Tıp Merkezi Müdürü Arsim Gerxhaliu, dün yaptığı açıklamada, Rudnitsa'daki toplu mezardan çıkarılan 53 kurbandan 52'sinin kimlik tespitinin yapıldığını, kimlik tespiti yapılamayan bir kişinin, köye sığınan ya da köydeki ailelerin birinde misafir olan bir kişiye ait olduğunu düşündüklerini söylemişti.

Rudnitsa'daki toplu mezardan daha önce çıkarılan 28 Arnavut'un cenazeleri de 2 Nisan'da ailelerine teslim edilmiş, ardından köylerinde toprağa verilmişti.

Kosova'daki savaşta hayatını kaybeden ancak halen cesedine ulaşılamayan, çoğu Arnavut, bin 700 kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Kosova'nın bağımsızlığını isteyen Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) ile Sırp ordusu arasında 1998-99 yıllarında meydana gelen savaşta, Sırplar Arnavutlara yönelik etnik temizlik girişiminde bulunmuş, NATO'nun Sırbistan'ı bombalamasıyla savaş sona ermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kosovalı 21 Arnavutun Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement