Köy Okulunda Kütüphane Açılışı - Son Dakika
Güncel

Köy Okulunda Kütüphane Açılışı

Köy Okulunda Kütüphane Açılışı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" kapsımda Iğdır'da bir köy okulunda kütüphane açıldı

19.11.2013 09:53

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" kapsımda Iğdır'da bir köy okulunda kütüphane açıldı.

Aralık ilçesindeki Kolikent Köyü Ortaokulu'nda düzenlenen törene, Vali Ahmet Pek, Aralık Kaymakamı Kamil Tolga Ersöz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahir Kaman ve vatandaşlar katıldı.

Vali Pek, burada yaptığı açıklamada, köy okullarında kütüphanelerin oluşturulmasının eğitim için ayrı bir önem taşıdığını, bu tür etkinlikleri her zaman desteklediklerini belirtti.

Kütüphanelerin okullarda açılmasının öğrencilere büyük katkı sağlayacağının altını çizen Pek, şunları kaydetti:

"Polislerimizin bu tür davranışları çok anlamlı ve bizleri yürekten mutlu ediyor. Daha önce de kentin farklı okullarında kütüphaneler açtılar. Bu köyümüz merkeze oldukça uzak ve öğrencilerimizin bazı kaynaklara ulaşması zor oluyor. Bu kütüphane sayesinde istedikleri bilgiye çok daha hızlı ulaşabilecekler. Kütüphaneler insanların en çok ihtiyaç duydukları yerlerdir. Polislerimiz de bu düşünceyle bu köyümüze güzel bir kütüphane açtılar. Bunun yanında öğrencilerimize çeşitli hediyeler dağıtıldı. Çocuklarımız bu kitaplardan faydalanırsa bilinçli gençlik yetişecektir. Bilinçli ve bilgili gençlik aydınlık bir Türkiye'nin yararınadır."

Konuşmaların ardından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile temin edilen yaklaşık 856 parçadan oluşan, ayakkabı, pantolon, mont, kazak, çorap, giyim malzemeleri ile kitap, kırtasiye malzemeleri, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce 260 öğrenciye dağıtıldı.

Bu arada Vali Pek, sınıfları gezdiği sırada eşini bir yıl önce kaybeden Atile Kılıç, maddi durumunun iyi olmadığını belirterek, ev talebinde bulundu.

Bunun üzerine, Pek de Kaymakam Ersöz'e yaşlı kadına yardımcı olması için talimat verdi. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köy Okulunda Kütüphane Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement