Kraliçe'nin Sanal @skerleri - Son Dakika
Güncel

Kraliçe'nin Sanal @skerleri

Kraliçe\'nin Sanal @skerleri

Biri ifade özgürlüğümü dedi?

02.02.2015 07:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sansür Kraliçesi Elizabeth, sanal darbe yaptı. İngiliz ordusu, Facebook ve Twitter'den psikolojik operasyon yapacak olan '77. Tugay' için düğmeye bastı

Kraliçenin @skerleri Gezi olaylarında Türkiye'yi savaş bölgesi gibi gösterip, ifade özgürlüğü dersi vermeye kalkan İngiliz basını, Kraliçe Elizabeth'in emriyle sustu! Yayın organları, "Terör olayları konusunda canlı yayın yapmayın" talimatına harfiyen uydu. Sansür operasyonuna imza atan Kraliçe'nin son icraatı ise teknolojik darbe oldu. Kraliçe'nin ordusu, son dönemde sanal alemde örgütlenen muhalefetin önüne geçmek, halkın desteğini kazanmak ve düşmana karşı hamle yapmak için sanal harekat başlattı. Askerlerin sosyal medyayı kullanarak psikolojik operasyonlar yapması için kollar sıvandı. İngiltere'de 77. Tugay adıyla yeni bir askeri birim kurulacağı açıklandı. Nisan ayında göreve başlayacak ve Londra'nın batısındaki Berkshire bölgesindeki Hermitage köyünde bulunacak olan 77. Tugay'da hem askerler hem de yedek askerler yer alacak. Tugayda görevli tüm askerler Twitter ve Facebook gibi sosyal medya araçlarını kullanıp, savaş zamanı halk üzerinde psikolojik operasyonlar yapmakta uzman olacak. "Sosyal medya tugayı" ile bilgi çağında hem düşmanların propogandalarına yanıt verilmesi hem de savaş bölgesinde halkın İngiliz ordusuna destek verilmesinin hedeflendiği açıklandı.

GERİLLALARDAN ÖRNEK

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Nick Carter yeni tugayları ile "zekice" operasyonlar düzenlemek istediklerini söyledi. Yeni tugayın oluşturulmasına İkinci Dünya Savaşı'nda Burma'da savaşan Çindit gerillaları esin kaynağı oldu. Gerillalar, güçlü Japon güçlerini, iletişim ağlarını hedef alarak önemli kayıplara uğratmıştı.

Kaynak: Aksam.com.tr

Son Dakika Güncel Kraliçe'nin Sanal @skerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement