Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AA'nın Kürtçe yayına başlamasına ilişkin, " Türkiye'nin demokrasisine ve bölge barışına katkı sağlayan bu adımlar, başta kültür olmak üzere pek çok alanda farklılıkların zenginliğe dönüşmesi noktasında büyük önem taşıyor" dedi.
Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansının son yıllarda yaptığı atılım ve yeniliklere Kürtçe yayını da eklemesini büyük bir memnuniyetle öğrendiğini belirtti.
Ülkemizde TRT 6 ile başlayan bu sürece Anadolu Ajansının da dahil olmasını önemli bir fırsat olarak değerlendiren Çelik, "Devletimizin kurumlarının yanı sıra, birçok özel basın kuruluşunun da Kürtçe yayın yapması, ülkemizde ve komşularımızın Kürtçe konuşan halk kesimlerinde büyük bir ilgi, beğeni ve heyecanla karşılandı. Türkiye'nin demokrasisine ve bölge barışına katkı sağlayan bu adımlar, başta kültür olmak üzere pek çok alanda farklılıkların zenginliğe dönüşmesi noktasında büyük önem taşıyor" diye konuştu.
Terörün sona erdirilmesi için hükümetin yürüttüğü Çözüm Süreci ile Türkiye'de oluşan huzur iklimine, Anadolu Ajansının servis edeceği objektif haberlerle olumlu yönde katkı sağlayacağına da yürekten inandığını ifade eden Çelik, şunları söyledi:
"Anadolu Ajansı artık dış basında ses getiren haberlere sıkça imza atıyor. Özellikle Suriye ve Mısır'da yaşanan gelişmeleri sıcağı sıcağına kamuoyuna servis etme başarısıyla, sadece Türkiye'de değil uluslararası alanda da güvenilir bir ajans olduğunu ispatladı. 100. Kuruluş yıldönümünde 11 dilde yayın yaparak 5 uluslararası ajanstan biri olma hedefiyle 1 Eylül'de Kürtçe yayına başlayacak Anadolu Ajansının tüm çalışanlarını tebrik ediyorum." - Ankara
Son Dakika › Güncel › Kültür Bakanı Çelik'ten Aa'nın Kürtçe Yayınına Kutlama Mesajı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?