Kültür ve Turizm Bakanı Çeliksahip Olduğumuz Güzellikleri Şehitlere Borçluyuz - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Çeliksahip Olduğumuz Güzellikleri Şehitlere Borçluyuz

Kültür ve Turizm Bakanı Çeliksahip Olduğumuz Güzellikleri Şehitlere Borçluyuz

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, memleketi Adana'da partilerle bayramlaşıp, şehitliği ziyaret etti.

16.10.2013 16:09

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, memleketi Adana'da partilerle bayramlaşıp, şehitliği ziyaret etti. Şehitlerin kabirlerine kırmızı karanfiller bırakan Bakan Çelik, Bu memlekette, bugün yaşadığımız huzur, sahip olduğumuz güzellikler boşa olmuyor. Bu şehitler sayesinde oluyor dedi. Kurban Bayramı'nda seçim bölgesi Adana'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma programına katılıp, partililerle bayramlaştı. Çok sayıda partilinin katıldığı bayramlaşma programında konuşan Bakan Çelik, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın bir bayrama daha bir takım sıkıntılarla girdiğini söyledi. İç savaşın devam ettiği Suriye'de yaşananları hatırlatan Bakan Çelik, Dünkü açıklamaları gördünüz, 4 milyon insanın açlık ve gıdasızlık tehlikesi altında olduğu söyleniyor. Biz bugün Kurban Bayramı'nı idrak ederken, kurbanlarımızı keserken, yanı başımızdaki kardeşlerimiz açlıkla, sürgünle, meşakkatle imtihan ediliyor. Türkiye elinden geldiği kadar, gücünün yettiği kadar bu kardeşlerine kucak açıyor, yardım ulaştırmaya çalışıyor. İnşallah bu bayram başta Suriye'de olmak üzere tüm bölgedeki kardeşlerimizin karşı karşıya bulundukları bu zorlukları aşmaları için bir fırsat olur, bir imkan olur dedi.

'HER BAYRAMA YENİ UMUTLA GİRİYORUZ'

Türkiye'nin, etraftaki sıkıntılara rağmen her alandaki gelişmesini sürdürdüğünü belirten Bakan Çelik, şunları söyledi

Başbakanımız tarafından demokratikleşme paketi açıklandı. Türkiye'nin daha müreffeh, daha zengin, daha özgür bir ülke olması için paketlerin açıklanmasına devam ediliyor. Denildiği gibi bu ne ilktir, ne de sondur. Türkiye bir ve beraber olarak, birlik ve dayanışma içerisinde geleceğe daha büyük bir iradeyle, özgüvenle ilerliyor. Etrafımızdaki acılara ve bu yaraları sarmak, bu acılara merhem olmak için Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesinin daha önemli olduğunu görüyoruz. Etrafımızdaki bazı ülkeler ekonomik ve siyasi krizlerle sarsılırken, Türkiye bir istikrar adası olarak demokrasisini ve ekonomisini güçlendirerek yoluna devam ediyor. Her bayrama yeni müjde ve umutla giriyoruz.

'BİZ DE YAKINDA BURAYA GELECEĞİZ'

Adana Valiliğindeki bayramlaşmaya da katılan Bakan Çelik daha sonra Adana Asri Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret etti. Bakan Çelik, okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duaların ardından şehitlerin kabirlerine çiçek bıraktı. Buradaki şehit aileleriyle bayramlaşan Çelik, şehitliğin önemine değindi.

Bakan Çelik, Bu memlekette, bugün yaşadığımız huzur, sahip olduğumuz güzellikler boşa olmuyor, bu şehitler sayesinde oluyor. Bu mezarlıklardan çok ibret almak lazım. Biz de yakında buraya geleceğiz, az kaldı. Hepimizin geleceği yer burası. Dünya hayatı fani. Hayat insanın gözüne çok uzun gözükür, ama yakında geleceğiz. Allah herkese şehit olarak gelmeyi nasip etsin. Şehitlik kadar yüce mertebe yok. Bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Asıl asalet, asıl büyüklük böyle vakarla, şehitleriyle buraya bayramlaşmaya gelen ailelere ait. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar sayesinde bu memleket bütün bu güzelliklere sahip olduğumuz birliği beraberliği yaşıyor. Bakın etrafımızda ne büyük acılar çekiliyor. Ne büyük sıkıntılar yaşanıyor. Ama bizim milletimiz vakarla kendini yurdunu koruyan, bu uğurda şehit düşen çocuklarına sahip çıkarak geleceğe daha çok sahip çıkarak bu ülkenin huzurunu büyük bir öz güvenle büyük bir dirayetle koruyor. Kuşkusuz bu memlekete hizmet eden, taş üstüne taş koyan herkesin çok emeği var. Ama bir şey var ki, o hiç bir şeyle mukayese edilmez. O da şehitlik mertebesidir diye konuştu.Mezarlıktan sonra da Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nı ziyaret eden Bakan Çelik'in programına Adana Valisi Hüseyin Avni Çelik, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Fatoş Gürkan, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Çeliksahip Olduğumuz Güzellikleri Şehitlere Borçluyuz - Son Dakika


Advertisement