Küre Operasyonu" Davası - Son Dakika
Güncel

Küre Operasyonu" Davası

Küre Operasyonu" Davası

Sanıklardan Kasım Zengin hakkında bir kez daha yakalama emri çıkarılması kararlaştırıldı.

25.02.2014 17:45

"Küre Operasyonu"nun ardından açılan ve kamuoyunda "Sauna Çetesi" olarak bilinen 18 kişinin yargılandığı davada, sanıklardan Kasım Zengin hakkında yeniden yakalama emri çıkarılmasına karar verildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Siyami Gündüzoğlu, Ertuğrul Çakır ve Tamer Topsakal ile bazı sanık avukatları katıldı.

Duruşmada, tam veya kısmi akıl hastalığı olup olmadığı konusunda Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasına karar verilen sanık Kasım Zengin ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan müzekkereye cevap verildiği, cevapta, Zengin'in adresinde bulunamadığının bildirildiği açıklandı.

Hakim Dündar Örsdemir, mahkemenin 6352 sayılı yasanın geçici 2. maddesi kapsamında görevli ve yetkili olduğunu ve bu statüdeki mahkemeleri kaldıran yasanın TBMM'de kabul edildiğini tutanağa geçirdi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür, Zengin'in akıl sağlığı konusunda rapor alınması için avukatına süre verilmesine rağmen rapor aldırılmadığı gerekçesiyle sanık hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

Mahkeme, Zengin hakkında tekrar yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

Mahkemenin kaldırılmasına ilişkin kanunun çıkması halinde duruşma günü beklemeksizin dosyanın resen ele alınmasına da karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Sanıklardan Kasım Zengin hakkında daha önce çıkarılan yakalama emri, avukatı Bekir Şahin'in, "Müvekkilim, hakkında yakalama kararı çıkarıldığı için korkuyor ve Adli Tıp Kurumuna gitmiyor. Eğer mahkemeniz yakalama emrini kaldırırsa, ben müvekkilimi bizzat Adli Tıp Kurumuna götürüp, rapor aldıracağım" şeklindeki beyanı üzerine 4 Aralık 2012'de kaldırılmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küre Operasyonu' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement