Kürt Öğretmen Ferzad Kemanger Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kürt Öğretmen Ferzad Kemanger Anıldı

Kürt Öğretmen Ferzad Kemanger Anıldı

Diyarbakır Bağlar'da bulunan Ferzad Kemanger Kürtçe İlk Öğretim Okulu, İran rejimi tarafından idam edilen Kürt Öğretmen Ferzad Kemanger için anma töreni düzenledi.

08.05.2015 22:52

Sistemin zorbalıklarına, asimilasyonuna karşı çıktığı ve Kürt çocuklarına ana dilinde ders verdiği için İran rejimi tarafından 9 Mayıs 2010 sabahı başkent Tahran'daki Evin Cezaevi'nde idam edilen Kürt Öğretmen Ferzad Kemanger için Bağlar'da bulunan Ferzad Kemanger İlk Öğretim Okulu'nda anma töreni yapıldı.

Anma etkinliğine Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, Eğitim Sen öğretmenleri ve okulun öğrencileri katıldı. Ferzad Kemanger'in yaşam öyküsünü anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan etkinlikte çocuklar Kürt Öğretmen Ferzad Kemanger için şiir okudu.

'Ferzad Kemanger'i Unutmayacağız'

Anma etkinliğinde konuşan Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, Ferzad Kemanger'in ana dilini konuşabilmek için yıllarca mücadele ettiğini söyleyerek, "Kürt dili için mücadele edenleri tarih her zaman yazmıştır. Görüldüğü gibi yazıyor da. İran'a baktığımızda buna benzer katliamlar halen devam etmektedir. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederim. Öğretmenimiz Ferzad Kemanger'i unutmayacağız ve saygıyla anıyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kürt Öğretmen Ferzad Kemanger Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement