Kurtulmuş, İTO Başkanı Yalçıntaş'la Görüştü - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş, İTO Başkanı Yalçıntaş'la Görüştü

Kurtulmuş, İTO Başkanı Yalçıntaş\'la Görüştü

"Türkiye'de üretimin önünde kısıtlayıcı hangi engeller varsa bunların kaldırılmasını sağlamaya gayret edeceğiz" dedi.

18.12.2012 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,

" Türkiye'de üretimin önünde kısıtlayıcı hangi engeller varsa bunların kaldırılmasını sağlamaya gayret edeceğiz" dedi.

Kurtulmuş, parti genel merkezinde İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyetle görüşmesinde, dünyanın ciddi bir ekonomik krizden geçtiğini belirtti.

Küresel krizin özellikle gelişmiş ülke ekonomilerini etkilediğini, gelişmekte olan ülkelerin ise kriz karşısında bazı avantajlarının olduğunu anlatan Kurtulmuş, Türkiye'nin de ekonomik performansıyla, makro göstergelerindeki iyileşmelerle önemli atılımlar yaptığını ve bazı avantajları taşıdığını söyledi.

"Türkiye krizlere karşı biraz daha dayanıklı bir ülke görünümünü arz ediyor" diyen Kurtulmuş, üretim gücünün kalkınmayı önemli ölçüde etkilediğini ifade etti.

Türkiye'nin üretim gücünü artırma perspektifine sahip olarak çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'de bütün büyük ekonomik atılımların orta sınıfın güçlendiği dönemlerde gerçekleştiğine dikkati çekti.

Orta sınıfın üretim gücünün çok yüksek olduğu, rekabet edebildiği ve ihracat yapabildiği dönemlerde ekonomik kalkınmanın sağlandığını vurgulayan Kurtulmuş, orta sınıf ne kadar güçlenirse ekonominin de yapısal olarak kuvvetleneceğini kaydetti.

Meslek, ticaret, sanayi odalarını orta sınıfın temsilcileri olarak nitelendiren Numan Kurtulmuş, buralardan gelen talep ve uyarıların da önemli olduğunu söyledi.

Üretimi azaltan, sekteye uğratan uygulamaların olması durumunda, bunlardan süratle uzaklaşılması gerektiğini işaret eden Kurtulmuş, "Türkiye'de üretimin önünde kısıtlayıcı hangi engeller varsa bunların kaldırılmasını sağlamaya gayret edeceğiz. Türkiye hakikaten kendi üretim gücü üzerinde reel ekonomisini güçlendirmiş bir ülke olarak inşallah bu süreçte ortaya çıkarmış olduğu kendi serüvenini güçlendirerek yoluna devam edecek" diye konuştu.

-İTO Başkanı Yalçıntaş-

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da son dönemde gösterilen ekonomik performansın artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

AK Parti döneminde sağlık alanında yapılan yatırımlarla Türkiye'nin çağ atladığını ifade eden Yalçıntaş, hükümetin yaptığı reformlarla özel hastanelerin gerçek anlamda tüm halka hizmet sunmaya başladığını dile getirdi.

Yalçıntaş, Sağlık Uygulama Tebliği fiyatlarında, son 6 senede herhangi bir düzenleme yapılmamasının sağlık sektörünü zora soktuğunu ileri sürdü.

Ticari kredilerde eş kefaleti aranmasının da bazı sorunlara neden olduğunu iddia eden Murat Yalçıntaş, özellikle Anadolu'daki küçük ve orta ölçekli işletmelerin işlerinin tıkanmasına neden olduğunu belirtti.

Yalçıntaş, Çek Yasası'yla da ilgili bazı sorunlarının olduğunu belirterek, çekte kaldırılan hapis cezasına iş dünyasının olumlu baktıklarını, ancak çekin ağırlığının devam etmesi için caydırıcı başka bir önlemin de alınması gerektiğini anlattı.

Görüşme, İTO Başkanı Yalçıntaş'ın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş'a tablo hediye etmesinin ardından basına kapalı devam etti.

-Çinli heyetle görüştü-

Öte yandan Kurtulmuş, Çin Komünist Partisi Gansu Eyalet Komitesi Daimi Üyesi ve Gansu Eyaleti eski Vali Yardımcısı Zhang Xiaolan başkanlığındaki heyetle de görüştü.

Çin ile Türkiye'nin kendi medeniyet havzalarının öncüsü olduğunu kaydeden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Hem iki kadim medeniyetin merkezi olan iki ülke hem de devlet olarak büyük tecrübelere sahip iki ülkeden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu birikimin paylaşılması iki ülkenin ve içinde bulunduğu medeniyet havzalarının menfaatinedir. Biz bu çerçevede bu işbirliğinin ticarette, sanayide yatırımda, kültürel ve siyasi alanlarda daha ileri götürülmesini önemli ve doğru buluyoruz. Bu çerçevede fikir alışverişlerinde bulunmak ve ortak işbirliği zeminlerini hazırlamak için de hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz."

Muhabir: Sarp Özer/ Hüseyin Gazi Kaykı

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş, İTO Başkanı Yalçıntaş'la Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement