BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suudi Arabistan, körfez ülkeleri ve Katar arasındaki krizin bayrama kadar sona ereceğini ümit ettiklerini belirterek, "Bu kriz tamamıyla yapay bir krizdir. Malesef yapay olarak ortaya çıkarılmıştır, sunidir. Ondan dolayı çözümü de diğer krizlere göre daha kolay olur diye ümit ediyoruz" dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, özel uçakla bugün Ordu'ya geldi. AK Parti İl Başkanlığı'nda ilçe belediye başkanları ile toplantı düzenleyen Numan Kurtulmuş, Suudi Arabistan, körfez ülkeleri ve Katar arasında yaşanan krize değinerek, "Ramazan gelmesine rağmen İslam dünyasındaki problem, sorunlarda ortadan kalkmış değil. Özellikle Suudi Arabistan, bazı körfez ülkeleri ve Katar arasındaki hem bölge siyasetini hem Türkiye'nin, hem de İslam dünyasının gündemini ciddi bir şekilde işgal etmiş bulunuyor. Ümit ediyoruz ki, bütün çabamızı, gücümüzü de ortaya koyuyoruz, bu kriz bir an evvel sonlandırılır. Kardeş, dost, bölge ülkeleri arasındaki bu itilafların ortadan kalkması mümkün olur. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilk andan itibaren telefon diplomasisiyle, bütün devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla görüşmeler yapılarak bu sorunun çözülmesi için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Ümit ederiz sorun bayrama kadar çözülür. Böylece Körfez ülkeleri bayramı huzur içerisinde ağız tadıyla bitirmiş olurlar" dedi.
ÇÖZÜMÜ DE KOLAY OLUR DİYE ÜMİT EDİYORUZ
Katar krizinin diğer bölgelerdeki krizlerden farklı olması nedeniyle kolay çözüleceğini ümit ettiklerini de vurgulayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu krizin ortaya çıkmasının diğer bölgedeki krizlerden bir farkı var. Bu kriz tamamıyla yapay bir krizdir. Herhangi bir altyapısı olan, siyasi toplumsal bir geçmişi olan bir kriz değildir. Herhangi bir çatışmanın üzerine oturan bir kriz değildir. Malesef yapay olarak ortaya çıkarılmıştır sunidir. Ondan dolayı çözümü de son derece diğer krizlere göre daha kolay olur diye ümit ediyoruz. En kısa süre içerisinde de bunun ortadan kaldırılması için gayret sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.
TÜRKİYE 2017'Yİ YÜZDE 5 CİVARINDA BİR BÜYÜMEYLE GEÇİRECEKTİR
Türkiye'nin gündeminde de yoğun, sıcak konular olduğunu, Türkiye ekonomisinin son çeyrekte yüzde 5'lik bir büyüme ortaya koymasının da önem taşıdığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "2016 yılında yaşadıklarımız ortadadır. Malesef Türkiye tarihinin, Anadolu topraklarının tarih boyunca gördüğü en büyük ihanetle karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz darbe teşebbüsü, arkasından Türkiye'ye karşı bazı manipülasyonlar, bütün bunlara rağmen üçüncü çeyrekte Türkiye ekonomisi 2016'da yüzde 1.5 daralmıştı. Son çeyrekte yüzde 3 gelişti, şimdi 2017'nin ilk çeyreğinde yüzde 5'lik bir kalkınmanın ortaya konulmuş olması son derece önemlidir. Bunda kredi garanti fonundan 180 milyarlık bir hacme ulaşılmış olmasının büyük emeği, etkisi var. Ayrıca Türkiye'de üretim ekonomisini destekleyen kararlar, Türkiye'de reel ekonomiyi teşvik eden uygulamalarında son derece ciddi etkisi var. Türkiye'de son zamanlarda yeni ilave iş imkanı yaratılmış olması da bu ekonomik kalkınmaya ciddi şekilde destek oluyor. Eldeki veriler, tahminlerimiz şunu gösteriyor ki; Türkiye inşallah 2017'yi yüzde 5 civarında bir büyümeyle geçirecektir" diye konuştu.
TÜRKİYE'DE YENİ BİR DÖNEME GİRDİK
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini de belirten Numan Kurtulmuş, "Birçok olumsuz şartlara, bölgesel krizlere, bölgede Türkiye'yi tehdit eden gelişmelere rağmen Türkiye'de vatandaşımızın, milletimizin, devletimizin ortaya koymuş olduğu büyük bir performanstır, önemli bir gelişmedir. İnşallah sürdürülür. Bunun içinde Türkiye'de yeni bir döneme girdik. Türkiye bir taraftan büyük meydan okumalarla karşı karşıya ama diğer taraftan ona cevap verebilecek çok daha güçlü siyasi ve ekonomik yapısıyla yoluna devam edecektir" dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - Ordu
Son Dakika › Güncel › Kurtulmuş: Katar Krizi Sunidir, Çözümü Daha Kolay Olur - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?