Kurtulmuş Ölümle Tehdit Edildi mi? - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş Ölümle Tehdit Edildi mi?

Kurtulmuş Ölümle Tehdit Edildi mi?

SP Lideri Numan Kurtulmuş'tan 'Ölüm Tehdidi' İddialarına Yanıt?

21.08.2010 16:24  Güncelleme: 17:18

"Bu süreçte de maalesef bazı internet ortamlarında maksadını aşan sözler söyleyen kişiler oldu. Zannediyorum buna yönelik olarak Emniyetin ilave tedbirleri olabilir. Ama biz bütün süreçlere ve bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir çekince içinde değiliz"

" Allah korur hiç merak etmeyin"

" Benim herkese tavsiyem hiç kimse maksadını aşan sözlerin ve işlerin içinde olmasın"

?

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç ve beraberindeki heyeti İstanbul İl Başkanlığında kabul etti

AK PARTİ VE CHP'YE MAHALLE ÜSLÛBU ELEŞTİRİSİ

Ziyaret sırasında basın açıklaması yapan Numan Kurtulmuş referadumla ilgili olarak, "Bu toprakların sahibi olan bu millet kendi tapusunu yapacak güce sahiptir şeklinde ortaya siyasi bir kararlılık koyması şarttır. Bir ülkenin vatandaşları kendi ülkelerinin tapusunu ancak anayasalarını kendileri yaparlarsa, üstlerine geçirirler. Onun için de bu süreci biz bu anlamda anlamlı görüyoruz "diye konuştu.

Kurtulmuş, iktidar ve muhalefet partisini de eleştirerek "Referandum miting tartışmalar da burada niçin bu metne evet diyeceğiz, niçin hayır diyeceğiz konularının izah edildiği konular olduğu mitingler olmaktan çıkmış.. Maalesef bir taraf icraatın içinden mitingleri haline dönüştürmüş diğer taraf da hükümeti iş başından uzaklaştırma mitingleri haline dönüştürmüştür "dedi. Liderler arasındaki üslûbu da eleştiren Kurtulmuş, "Bir taraf diyor ki Recep Bey, öteki taraf diyor ki Memur Kemal Efendi. Bir taraf diyor ki soy, ötekim taraf diyor ki boy. E ne tartışıyorsunuz ? Yoksa zaten 8 yıldır AKP ve CHP bütün meseleleri mahalle üslubuyla kavga ederek kilitlemişlerdir.Bu konunun kilitlenmemesi gerekir" diye sordu.

"ŞİMDİLİK EVET, 13 EYLÜL'DE HAYIR"

Kurtulmuş, Yüksek Askeri Şûra (YAŞ ) tartışmalarına da değinerek, bu tartışmaların Türkiye'nin demokrasiden ne kadar uzak olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti. Kurtulmuş, "12 Eylül'de evet diyeceğiz. 13 Eylül'de ise hayır yeni bir anayasa istiyoruz diye kolları sıvayıp yollara düşeceğiz dedik. Bu referandumda kullanacağımız ana kampanya da, "Şimdilik evettir. Şimdilik yani hiç yoktan iyidir. Bir adım atıyoruz.İnşallah Türkiye'de milleti önü açılacaktır" dedi.

BDP'NİN SÜREÇTE ETKİN OLMALI

Kurtulmuş daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, "Saadet Partisi Güçlü Türkiye Partisiyle kol kola mı referanduma gidiyor ? "sorusuna yanıt verdi. Kurtulmuş, "Yani aynı istikamette görüşlerini beyan ediyorlar. Bu kampanya bir kamplaşma cepheleşme kampanyası değildir. Burada fikirleri bakımından iki partinin de benzerlikleri vardır "dedi.

Kurtulmuş, "Seçimle ilgili bir birliktelik gündeme geldi mi" sorusuna ise, "Hiçbir şekilde gündeme gelmedi "yanıtını verdi. Hükümetin terör örgütüyle ateşkes iddiasıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Kurtulmuş, "PKK ile bir görüşme yapılıyor mu tartışması, bu Türkiye'de geniş kitlelerin barışa karşı olmasını sağlayacak bir durumdur. Bunun olmaması için geniş kitlelerin gururunu kırmayacak çözümler üretmemiz lazım. Bunun en pratik yollarından birisi BDP'nin süreçte etkin olmasıdır" diye konuştu.

TEHDİT İDDİALIRAN YANIT

Kurtulmuş, Saadet Partisi liderliğini bırakması için ölüm tehdidi aldığı ve yakın koruma talep ettiği iddialarına ilişkin bir soruyu da yanıtladı. "Biz her şeyden evvel Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmayız" diyen Kurtulmuş, "Bu süreçte de maalesef bazı internet ortamlarında maksadını aşan sözler söyleyen kişiler oldu. Zannediyorum buna yönelik olarak Emniyetin ilave tedbirleri olabilir. Ama biz bütün süreçlere ve bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir çekince içinde değiliz. Zaten Milli Görüş camiasında Milli Görüşçü olduğunu iddia eden herkes de makul bir üslup içerisinde ne söyleyecekse onu söyler "dedi.

" Siz bir tehdit alıyor musunuz ? "sorusuna ise, "Yok biz yolumuza devam ederiz. Televizyonlarda maksadını aşan sözler söyleyenler oldu. Kim ne söylerse söylesin benden en ufak bir cevap gelmedi. Bunu da sonuna kadar sürdüreceğim. Benim herkese tavsiyem hiç kimse maksadını aşan sözlerin ve işlerin içinde olmasın. Bunun kimseye bir faydası yoktur. İnşallah bu süreçler birkaç ay sonra unutulur herkes yoluna devam eder. Hep birlikte yolumuza devam ederiz . Bu maksadını aşan sözleri ve işleri yapanlar yaptıklarından utanırlar. Kimse de utanacağı işlerin içerisine girmesin "diye konuştu.

Yakın koruma talepleri olmadığını söyleyen Kurtulmuş," Emniyet zannediyorum gerekli tedbirleri alıyor. Normal rutin tedbirleri her gittiğimiz yerde alıyor. Allah korur hiç merak etmeyin" ifadesini kullandı. Kurtulmuş Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu ile hükümet arasındaki tartışmalara da değinerek, "HSYK'nın yapısı bürokratik oligarşi dediğimiz yapının tipik bir örneğidir "dedi.

BEKLEVİÇ'İN AÇIKLAMASI

Ziyaretle ilgili bir konuşma yapan Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç ise , "Özellikle referandum sürecinde 12 Eylül tarihinde evet oyu vereceklerini açıkladıkları için, bizler de oyumuzu evet yönünde kullanacağımızı daha önce ilan ettiğimiz için hükümetin dışındaki siyasi partilerin evet oyunun bizim için çok değerli olduğuna inandığımız için, birlikte neler yapabiliriz referandum çalışmasında bunu istişare etmek manasında bu ziyareti gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Bekleviç, "Her ne kadar farklı bir siyasi parti olsak da Türkiye'nin geleceğine atılan her olumlu adımın yanında olmak bağlamında biz de sayın Genel Başkanı bu süreçte sonsuz desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz "şeklinde konuştu. Bekleviç, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından AK Parti için açılan kapatma davası dosyasının ekleriyle birlikte Anayasa Mahkemesinden istenmesiyle ilgili de konuştu. Bekleviç, "Bu Ergenekon sürecinin bence son çırpınışlarıydı.Bu davanın tekrar gündeme geliyor olması bu son çırpınışlarıyla beraber bu sürecin tamamlanıyor olacağını düşünüyorum. Bundan son derece memnunuz. Umut ediyorum ki tüm gerçekler en kısa zamanda ortaya çıkacaktır. Bu gerçeklerle birlikte Türkiye'yi daha demokratik bir ülke olarak hep beraber tekrar yaşayacağız" dedi.

?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş Ölümle Tehdit Edildi mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement