Kütahya'da Biçerdöverden Sıçrayan Kıvılcım Sonucu Yangın - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da Biçerdöverden Sıçrayan Kıvılcım Sonucu Yangın

Kütahya\'da Biçerdöverden Sıçrayan Kıvılcım Sonucu Yangın

Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Çayırbaşı köyünde biçerdöverden sıçrayan kıvılcım sonucu çıkan yangında yaklaşık 70 dekar arpa ve buğday ekili alan zarar gördü. Yangın, itfaiye ekipleri ve orman işletme müdürlüğü arazözünün müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın sırasında çevre köylerden gelen köylülerin yardımıyla yangının yayılması engellendi.

24.07.2023 10:48

Kütahya'nın Altıntaş ilçesi Çayırbaşı köyünde biçerdöverden sıçrayan kıvılcım sonucu çıkan yangında yaklaşık 70 de kar arpa ve buğday ekili alan zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Altıntaş ilçesi Çayırbaşı köyü Üçhöyük Kırı mevkiindeki hububat ekili alanda ürünün boylu olması ve biçerdövere dolanması sonucu biçerdöverden sıçrayan kıvılcım sonucu yangın çıktı. Yangın Altıntaş Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü arzözünün müdahalesi sonucu yaklaşık 1 saatte söndürüldü. Yangında 14 kişiye ait yaklaşık 70 dekar arpa ve buğday ekili alan zarar gördü.

Çayırbaşı köyü Muhtarı Murat Karapınar, yangın esnasında çevre köylerden gelen ve traktörlerine taktıkları pulluklarla yanan alanın etrafını sürerek yangının daha da büyümesini önleyen köylülere teşekkür etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kütahya'da Biçerdöverden Sıçrayan Kıvılcım Sonucu Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement