Kütahya - Duruşma Salonlu, Nezarethaneli Meslek Lisesi - Son Dakika
Güncel

Kütahya - Duruşma Salonlu, Nezarethaneli Meslek Lisesi

Kütahya - Duruşma Salonlu, Nezarethaneli Meslek Lisesi

Duruşma salonlu, nezarethaneli meslek lisesi VIDEO YOK Tuna İŞLEYEN TAVŞANLI,(Kütahya),(DHA)- KÜTAHYA'nın Tavşanlı ilçesindeki Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir sınıf duruşma salonu, koridorun bir bölümü de nezarethane olarak düzenlendi.

07.01.2016 15:20

Duruşma salonlu, nezarethaneli meslek lisesi

VIDEO YOK

Tuna İŞLEYEN TAVŞANLI,(Kütahya),(DHA)- KÜTAHYA'nın Tavşanlı ilçesindeki Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir sınıf duruşma salonu, koridorun bir bölümü de nezarethane olarak düzenlendi. Okulun adalet bölümü öğrencileri, duruşma salonu ile nezarethanede uygulamalı dersler görüyor.

Tavşanlı Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Muslu, 476 öğrencinin eğitim gördüğü okullarında Adalet, Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Muhasebe ve Finansman ile Harita Tapu Kadastro bölümlerinin bulunduğunu söyledi. Adalet Bölümü içerisinde 'Zabıt katipliği' ile 'İnfaz Koruma Memurluğu' programlarının yer aldığını belirten Halil Muslu, bu bölümdeki öğrencilerin eğitimi için sınıflardan birini duruşma salonuna, koridorun bir bölümünü de içerisinde 2 yatağın olduğu nezarethaneye dönüştürdüklerini anlattı.

Duruşma salonunda bazı öğrencilerin cübbe giyip hakim, savcı ve avukat, bazı öğrencilerin de sanık rolünü üstlendiğini belirten müdür Halil Muslu, sık sık Kütahya Barosu'ndan avukatları da okula davet edip öğrencilere ders anlattırdıklarını söyledi. Nezarethaneyi infaz koruma eğitimi gören öğrenciler için yaptıklarını ifade eden Muslu Harita Tapu Kadastro bölümü öğrencilerinin de gelişmiş cihazlarla ölçümler yaptığını kaydetti. Muslu şöyle konuştu

Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim öğretim yapabilmesi için okulumuzda duruşma salonu, nezarethane ve tapu kadastro atölyesi oluşturduk. Tapu kadastro bölümüz için zaman zaman Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nden öğretim görevlileri, zabıt katipliği ile infaz memurluğu bölümleri için de Kütahya Barosu'ndan avukatlar okulumuza gelip öğrencilere dersler anlatıyor. Öğrencilerimiz meslek hayatlarına atıldıklarında okulda gördükleri eğitim sayesinde zorlanmadan işlerini yapabileceklerdir.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kütahya - Duruşma Salonlu, Nezarethaneli Meslek Lisesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement