Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Hizan Müftülüğü'nce, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenledi.

20.04.2016 12:58

Hizan Müftülüğü'nce, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenledi.

Hizan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim okunmasıyla başladı.

Program, Hazreti Muhammed'i anlatan şiirler ve ilahilerin seslendirilmesiyle devam etti.

Programda konuşan Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl Kutlu Doğum Haftası'nda farklı konuları ele aldığını belirterek, bu yıl "Tevhid ve Vahdet" konusunun işlendiğini söyledi.

Ülke olarak tevhid ve vahdete özellikle böyle bir dönemde çok ihtiyaç duyulduğunu aktaran Tanrıverdi, "Allah bize İslam dinini açık bir sofra olarak vermiyor. Bizden bunları araştırıp açıklamamızı istiyor. Bunun sonuncunda farklı mezhepler ortaya çıktı. Karşımıza çıkan her düşünceyi önce düşünerek ve nereden geldiğini araştırarak ve ona göre cevabımızı vermemiz lazım. Allah, insanları farklı ırklara, cinsiyetlere, milletlere ve farklı düşüncelerle yarattı ki birbirimizi tanıyalım diye. Kavga ve savaşalım diye değil. Allah, Kuran'ı Kerim'de 49 kez 'aklınızı kullanın, öğrenin' diyor. Farklı düşünceleri aşmamız lazımdır." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Kızılay İlçe Başkanlığı'nca davetlilere lokum ve şerbet dağıtıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement