Kuveyt, Libya Büyükelçisi'ni Sınır Dışı Ediyor - Son Dakika
Güncel

Kuveyt, Libya Büyükelçisi'ni Sınır Dışı Ediyor

Libya'nın Kuveyt büyükelçisinin ülke yönetimi tarafından bir kaç gün içinde ülkeyi terk etmesinin istendiği bildirildi.

17.03.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'nın Kuveyt büyükelçisinin ülke yönetimi tarafından bir kaç gün içinde ülkeyi terk etmesinin istendiği bildirildi.

Libya'nın Tobruk Hükümeti'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Kuveyt Hükümeti ülkede bulunan Libya Büyükelçisi'nin Kuveyt'i bir kaç gün içinde terketmesini istedi.

Kuveyt Dışişleri Bakanlığı kaynakları, alınan kararın Tobruk Hükümeti'nin Kuveyt'teki Büyükelçi Muhammed Amiş'in kendilerini temsil etmediğini bildirmesi üzerine alındığını ifade etti.

Tobruk'taki "Temsilciler Meclisi" ve Hükümeti, Kuveyt'e yeni bir maslahatgüzarı atayacaklarını belirtirken, Trablus Hükümeti'nin konuya ilişkin henüz resmi bir açıklaması olmadı.

Uluslararası düzeyde meşruiyet arayışı içinde olan Tobruk yönetimi Mısır'daki Sisi yönetiminden açık destek görüyor.

Libya'da 17 Şubat 2011'de gerçekleşen devrimin ardından istikrar sağlanamamış, Mayıs 2014'te ise emekli General Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti.

Olayların ardından bazı milletvekillerinin, 2014 Mayıs'ında "Temsilciler Meclisi" adı altında Tobruk kentinde çalışmalara başlamasıyla iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Trablus'taki Milli Genel Kongre'nin desteklediği "Fecr-i Libya Koalisyonu" ile Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu Koalisyonu" arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Başkent Trablus, Misrata, Bingazi ve Beni Velid kentlerini MGK ve Trablus Hükümeti kontrol ederken Tobruk Hükümeti'ne bağlı güçler ülkenin doğusunda Tobruk, Beyda ve Ecdebiye kentleriyle batıda Zintan ve Zaviye şehirlerini elinde bulunduruyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuveyt, Libya Büyükelçisi'ni Sınır Dışı Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement