Kuveyt Dışişleri Bakanı Cerrah el-Ahmed es-Sabah, ABD'li mevkidaşı Marco Rubio ile İran'ın Kuveyt ve Körfez ülkelerine yönelik saldırılarını ele aldı.
Kuveyt Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sabah ve Rubio arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde bölgedeki son gelişmeler değerlendirildi.
Görüşmede, İran'ın Kuveyt'e ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerine yönelik saldırıları ile bu durumun bölgesel ve uluslararası barış ve güvenlik üzerindeki yansımalarının konuşulduğu bildirildi.
Açıklamada, iki bakanın ayrıca Kuveyt ve ABD arasındaki tarihi ve stratejik ilişkileri görüştüğü, bu ilişkileri destekleme ve geliştirme yollarını değerlendirdiği kaydedildi.
Son Dakika › Güncel › Kuveyt ve ABD'den İran Tartışması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?