Kuzey Iraklı 8 Öğrenci Artuklu Üniversitesi'ne Kayıt Yaptırdı - Son Dakika
Güncel

Kuzey Iraklı 8 Öğrenci Artuklu Üniversitesi'ne Kayıt Yaptırdı

Kuzey Iraklı 8 Öğrenci Artuklu Üniversitesi\'ne Kayıt Yaptırdı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Kadri Yıldırım, Kuzey Irak'ın Duhok Üniversitesi'nden 8 Kürt öğrencinin, Kürt Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans programına kayıt yaptırdığını belirterek,...

01.02.2013 17:02

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Kuzey Irak'ın Duhok Üniversitesi'nden 8 Kürt öğrencinin, Kürt Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans programına kayıt yaptırdığını belirterek, "Üniversitemiz dünya üniversitesi olma yolunda" dedi.

Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Kuzey Irak'ın Duhok Üniversitesi'nden 8 Kürt öğrencinin, bugün girdiği bilim sınavında başarı gösterip kesin kayıt yapmaya hak kazandığını açıkladı. Bu 8 öğrencinin, Artuklu Üniversitesi ile Kuzey Irak Kürt Bölgesi arasında köprü olacağını belirten Yıldırım, "Bu ekip, üniversitemiz ile Irak Kürdistanı'ndaki üniversiteleri arasında bir köprü olacak. Üniversitemiz ile Kuzey Irak Kürt Bölgesi'ndeki üniversiteler arasında, tecrube ve bilgi aktarmada fahri elçilik yapacaklardır" dedi.

Kürdoloji biriminin sahip olduğu 14 kişilik öğretim elemanı kadrosuyla üniversiteye büyük katkı sağladığını ifade eden Prof.Dr. Yıldırım, "Çıkarılan yayın ve eserlerle yürütülen Kürt Dili ve Edebiyatı, lisans eğitimiyle 600 kişiye yakın aday üzerinden gerçekleştirilen tezsiz ve tezli yüksek lisans programıyla, her geçen gün biraz daha güçleniyoruz. Üniversitemiz bu güçlü faaliyetleriyle sadece yurt içinden değil, yurt dışında da büyük teveccüh görmektedir" diye konuştu.

Kayıt yaptırma hakkı kazanan Iraklı öğrenciler, Kürtçe yaptıkları konuşmada, Artuklu Üniversitesi'nde okumanın kendilerine yarattığı mutluluğu dile getirdi. Kayıt yaptıran Bengin Koçer, Mardin Artuklu Üniversitesi Kürdoloji Biriminin Irak'ın Kuzeyi'nde yakından takip edildiğini ve önemsendiğini dile getirerek, kayıt yaptırmaktan mutlu olduğunu anlattı. Nergiz Mohemed ise Mardin Artuklu Üniversitesi'nin faaliyetlerine hayran kaldığını belirterek, master yapmak için teşvik edildiklerini ve son derece mutlu olduğunu söyledi. Mohemed, Mardin Artuklu Üniversitesi'ni özellikle seçtiğine dikkat çekerek, Türkiye'de Kürtçe'nin gelişmesine katkı sağlamak istediğini söyledi. Havin Salih de Kürtçe Yüksek Lisans için girdikleri sınavda zorluk çekmediklerini, ancak üniversitede kullanılan dilin Latince olmasından dolayı başlangıç sürecinde biraz zorlanacaklarını anlattı. Salih, Mardin'e gelmekten mutlu olduğunu, doktora eğitimini de burada yapmak istediğini belirtti.

Mardin'de eğitim görecek Kuzey Iraklı öğrenciler, haftanın iki günü Irak'tan Türkiye'ye gelip üniversitede ders görecek. Prof.Dr. Kadri Yıldırım, öğrenciler için istekleri gözönünde bulundurularak bir ders programının hazırlanacağını sözlerine ekledi.

NG,MAD(GG/AAA) - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuzey Iraklı 8 Öğrenci Artuklu Üniversitesi'ne Kayıt Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement