Levent Korkut: Bizim Meşhur Olma Arzumuz Yok - Son Dakika
Güncel

Levent Korkut: Bizim Meşhur Olma Arzumuz Yok

Levent Korkut: Bizim Meşhur Olma Arzumuz Yok

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Sekreteri Korkut, Bursa'da yaptığı açıklamada amaçlarının barışa zemin oluşturmak olduğunu söyedi.

26.04.2013 13:21  Güncelleme: 13:32

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Sekreteri Levent Korkut, Bursa'da yaptığı açıklamada amaçlarının barışı sağlayabilecek zemini oluşturmak ve katkı vermek olduğunu söyedi. Seyasetçi olmadıklarını anlatan Korkut, "Dolaysıyla siyasetçileri izlerken izlediğiniz yöntemler, bizi izlerken çok uygun düşmeyebilir. Bizde herhangi bir şekilde oy kaygısı, meşhur olma arzumuz ya da siyasetçilerin sahip olduğu kaygılar yok" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Sekreteri Levent Korkut, üyeler Hayrettin Karaman ve Mustafa Armağan, Hilton Otel'de bu sabah basın toplantısı düzenleyerek, yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Korkut, amaçlarının toplumun değişik kesimlerine ve gruplarına ulaşmak olduğunu belirterek, gittikleri bölgelerde farklı kesimlerin görüşlerini alarak, bu görüşleri yansıtmak için çalıştıklarını ifade etti.

AMAÇ YÜZYÜZE KONUŞMA

Korkut, "Amaçlarımızdan biri de yüzyüze konuşma alışkanlığımızı geliştirebilmek. Hakikaten toplumsal kesimler sıklıkla bir araya gelip konuşmuyorlar. Yüzyüze konuşmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü yüzyüze olduğumuz zaman o gerçek bir konuşma oluyor. Kendi kabuğumuza çekilip konuşmaya başladığmızda yalnız kalıyoruz ve kendi fikirlerimizden başka fikirler bizi beslemiyor. Amaçlarımızdan biri de ortaklaşmayı, birlikte konuşmayı sağlaybilmek. Demoratik bir toplumunda yapması gereken budur" diye konuştu.

Çözüm sürecinin Türkiye'nin en önemli konusu olduğuna değinen Korkut, "30 yıldır süren ve zaman zaman zikzaklar çizerek doruk yapan 40 bine yakın insanın kaybedildiği ve toplumda travmalara neden olan bir meseledir, ele almış olduğumuz konu. Amacımız bu barışı sağlayabilecek zemini oluşturmaya katkı vermek. 62 kişilik akil insanlar heyetinin zannediyorum bütünü, bu hedefe odaklanmıştır. Temel hedefimiz barışı oluşturacak zemine katkıda bulunmaktır. Biz siyasetçi değiliz. Dolaysıyla siyasetçileri izlerken izlediğiniz yöntemler, bizi izlerken çok uygun düşmeyebilir. Bizde herhangi bir şekilde oy kaygısı, meşhur olma arzumuz ya da siyasetçilerin sahip olduğu kaygılar yok. Bizim temel hedefimiz bütün çıplaklığıyla toplumdaki bütün görüşleri öğrenebilmek ve birlikte tartışabilmek" dedi.

HALK APTAL YERİNE KONMASIN

Daha sonra söz alan Hayrettin Karaman ise çözüm sürecinde sorulan sorunun, 'barış mı istiyorsun, savaş mı?' değil, 'Sürece destek veriyor musun, vermiyor musun?' olduğunun altını çizerek, "Doğru soru bu. Halkı kimse aptal yerine koymasın. Eğer birilerine bir söz verilmişse bu söz de bana göre siyasallaşma ve demokratikleşmeden ibarettir" diye konuştu.

TÜNELİN UCUNDA IŞIK GÖRÜNDÜ

Mustafa Armağan ise çözüm sürecini bir tünele benzeterek şunları söyledi: "Tünelin ucunda bir ışık görüyoruz. Böyle olmasa bu sürecin içerisinde olmazdık. Biz görev duygusuyla hareket ediyoruz. İstiyoruz ki bir çocuk daha babasız kalmasın, bin anne daha tabut başında ağlamasın. Umarım Türkiye tünelden bir kaza yapmadan, güçlenerek çıkar" dedi.

GERİ ÇEKİLME KRİTİK DÖNEM

Bir gazetecinin "Kandil'den yapılan açıklamaları ve geri çekilme takvimini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Levent Korkut, şöyle yanıt verdi:

"Açıklamalar görünüş itibariyle silahsızlanma süreceni destekler nitelikle bir gelişme. Çözüm sürecinin desteklendiğini görüyoruz. Ancak kritik dönem bu çekilmenin tam olarak gerçekleşmesi dönemi olacaktır. Bu da sağlanabilirse bence daha kalıcı bir silahsızlanma dönemi başlayacaktır"

Korkut, "Batı'da görev yapan Akil insanların işi Doğu'da görev yapan Akil İnsanlardan daha zor gibi görünüyor. Toplantılara gidişinizde 'burada da protesto olacak mı', 'burada da bir tepki olacak mı" şeklindeki soruyu ise, "Endişemiz yok. Biz bu misyonu üstlendiğimizde zaten çok zor bir misyon olduğunu biliyorduk. Öte yandan ben şahsen bütün vatandaşlarla konuşmayı arzu eden bir insanım. Bundan zevk duyan bir insanım. Gerilimler olduğunda üzülüyoruz. Bunun olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bu hiçbir zaman bizim bu işi zevkle yapmamıza engel olmuyor. Halkla karşılaşmak, onun kokusunu almak, bu işin en önemli boyutu. Bundan zevk duyuyoruz" diye yanıtladı.

Akil insanlar grubu daha sonra Bursa'da görüşme yapmak üzere belirlenen fabrikalara gitti.

IA,FK/(FK/AAA) - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Levent Korkut: Bizim Meşhur Olma Arzumuz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement