Libya'da yakalanan ve yaklaşık bir hafta boyunca ABD'ye ait savaş gemisinde sorgulanan El Kaide üyesi terör şüphelisi Ebu Enes el-Libi'nin, ABD'ye getirildiği iddia edildi.
Associated Press (AP) haber ajansının adının açıklanmasını istemeyen yetkililere dayandırarak verdiği habere göre, 10 yılı aşkın bir süredir New York'ta terör üyesi olmakla suçlanan El-Libi, 1998'de Afrika'daki ABD Büyükelçiliklerine düzenlenen bombalı saldırılarını yönettiği iddiasıyla gelecek günlerde mahkeme karşısına çıkarılacak.
Amerikalı iki yetkili, AP'ye, El-Libi'nin cumartesi günü New York'a getirildiğini söyledi.
FBI'ın en çok arananlar listesinde yer alan ve gerçek isminin Nezih Abdülhamid el-Rükeyi olduğu söylenen şüphelinin ailesi, El-Libi'nin El Kaide örgütü ile herhangi bir ilişkisi olmadığını ileri sürüyor.
El-Libi, 5 Ekim 2013'te ABD özel birliklerinin Eş-Şebab örgütünün liderlerine karşı düzenlediği operasyonlar sırasında Libya'da yakalanmıştı. Trablus'ta yakalanan ve El-Kaide'nin üst düzey yetkilileri arasında olduğu iddia edilen El-Libi için 5 milyon dolar ödül konmuştu. - New York
Son Dakika › Güncel › Libya'daki ABD Operasyonu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?