Libyalı 3 bin Askere Isparta'da Eğitim Verilecek - Son Dakika
Güncel

Libyalı 3 bin Askere Isparta'da Eğitim Verilecek

Libyalı 3 bin Askere Isparta\'da Eğitim Verilecek

Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'nda eğitim verilecek 3 bin Libyalı askerden Isparta'ya gelen 185'i, TSK üniforması giydi.

08.12.2013 14:08  Güncelleme: 14:17

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yaptığı anlaşma kapsamında Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında eğitim verilecek 3 bin Libyalı askerden Isparta'ya gelen 185'i, TSK üniforması giydi.

Libya ordusunun yeniden yapılanması süresince TSK ile yapılan anlaşma gereği eğitim verilecek er ve subay statüsündeki 3 bin Libyalı askerden Isparta'ya gelen 185'i, Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezinde TSK ile ilgili tanıtıcı film izledi.

Kayıt işlemlerinin ardından sağlık kontrolünde tetanos, dizanteri ve kızamık aşıları vurulan askerler daha sonra üniforma ve bot giydi.

Giydiği TSK üniforması ile gazetecilere açıklama yapan 21 yaşındaki Fatih Al Mahrup Muhammed, eğitim gördükten sonra Libya'ya dönüp görevlerine başlayacaklarını söyledi.

Muhammed, Türk ordusunun kendisine eğitim noktasında her türlü bilgiyi vereceğine inandığını belirterek, Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezinde disiplin, fiziki kondisyon ve atış eğitimleri alacak Libyalı askerlere, 14 haftanın ardından düzenlenecek tatbikat ve mezuniyet töreni ile sertifika verilecek. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libyalı 3 bin Askere Isparta'da Eğitim Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement