Ereğli'de Lise Öğrencileri İkili Öğretimi Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Ereğli'de Lise Öğrencileri İkili Öğretimi Protesto Etti

Ereğli\'de Lise Öğrencileri İkili Öğretimi Protesto Etti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde okullarında ikili öğretime geçilmesini protesto eden öğrenciler ilçe kaymakamlığına yürüdü.

21.02.2014 15:28  Güncelleme: 15:31

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde okullarında ikili öğretime geçilmesini protesto eden öğrenciler ilçe kaymakamlığına yürüdü.

Kdz.Ereğli ilçesinde Ereğli Lisesi B blok 10/A sınıfında 3 gün önce meydana gelen tavan çökmesi sonucu eğitim-öğretime kapatılan B Bloktaki öğrencilerin Merkez Anadolu Lisesi'nin bulunduğu A Blok'a taşınarak ikili öğretime geçilme kararı alınması protesto edildi.

Kdz. Ereğli Anadolu Merkez Lisesi'nde okuyan 750 öğrenci ile 250 kadar öğrenci velisi bu gün saat 12.30 sıralarında toplanarak ilçe kaymakamlığı binasına geldi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile görüşmek isteyen öğrencileri polis engelledi. Burada "Son söz öğrenci" şeklinde slogan atan öğrenciler kendilerine sorunun kısa sürede çözüleceği sözü verilmesi üzerine kaymakamlık binasından ayrıldı.

Yaklaşık 750 öğrenci kaymakamlık binasından Ereğli Merkez Anadolu Lisesi'ne kadar toplu şekilde yürürken "Son söz öğrenci" şeklinde sloganlar atarak alınan karara tepki gösterdi. Yürüyüş sırasında bir taşkınlık yaşanmaması için çevik kuvvet ekipleri önlem aldı. Yürüyüşün ardından okul bahçesinde toplanan öğrenciler protestolarını burada da sürdürdü. Öğrenciler adına gazetecilere açıklama yapan Mehmet Türkan Özcan, kendilerine sorulmadan okulların eğitim sisteminin değiştirilmesini kabul etmediklerini belirterek bu durumun düzeltilmesini istedi. Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu tepkinin nedeni, sistemimizin bize sorulmadan değiştirilmesidir. Biz öğrenciler olarak bunu tepki ile gösteriyoruz. Bunun yanlış olduğunu bize sorulmadan neden değiştiğini sorguluyoruz. Biz sorgulayan öğrencileriz. Türkiye'de bunun böyle olması gerekir. Biz bunu başlattık" dedi.

Kdz. Ereğli Merkez Anadolu Lisesinde çocuğu eğitim gören velilerden Nilüfer Çiv de eyleme destek vererek, yanlışın bir an önce düzeltilmesini istedi. Çiv konuşmasında, çocuğunun merkez Anadolu Lisesini kazandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada okuyor. O beton çocukların üzerine düşebilirdi. Neden bunun kontrolü yapılmıyor? Bizim çocuklarımızın suçu ne? Şimdi hepsi bir anda eğitim alacak. Sabah kaçta kalkıp gidecek benim çocuğum? Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Kaç senelik bina. Önce okullarını yapsınlar. Okulun tavanı dökülüyor. Bu durum akşam olmasaydı belki de kaç çocuğumuz ölürdü. Bundan kim sorumlu?"

Eğitim-İş Ereğli Temsilcisi Cengiz Başaran, iki okulun birleştirilerek eğitime devam edilmesinin yanlış olduğunu savundu.

Başaran konuşmasında Ereğli lisesinin binasında bir çökme nedeniyle B blokun kapatıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "İçerisinde Ereğli lisesinin sınıfları vardı. Pek çok da öğrencisi var. Öğrencilerin tamamının A Bloğa alınması Milli Eğitim tarafından kararlaştırıldı. A Blok da Merkez Anadolu Lisesi ve Turizm Lisesi var. İki okulun öğrencileri tam gün eğitim görüyor. Ereğli Lisesi öğrencileri geldiği an okulda yaşanacak sıkıntı eğitim öğretim ortamını etkileyecek. Çünkü ikili eğitime geçilmiş olunacak. Sabah 7 gibi okul başlayacak, akşam 7'ye kadar neredeyse devam edecek. Teneffüsler beşer dakikaya inecek. Çocukların böyle karmaşık ortamda kaldı ki bilimsel bir eğitim alması mümkün olmayacak. Küçük odalar bile sınıf haline getirilmeye çalışılıyor. Burada oluyor mümkün değil, ben yaptım oldu anlayışını değiştirmeleri lazım."

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler eğitim gördükleri Merkez Anadolu Lisesi binasına girerek sınıflarına dağıldı. Okul bahçesinde önlem alan polis, eylemin sona ermesinin ardından Çevik Kuvvet otosuyla okuldan ayrıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ereğli'de Lise Öğrencileri İkili Öğretimi Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement