Lösemi Hastası Hatice Özyurt İçin Türkiye'de de Doku Tipleme Kampanyası Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Lösemi Hastası Hatice Özyurt İçin Türkiye'de de Doku Tipleme Kampanyası Yapılacak

Lösemi Hastası Hatice Özyurt İçin Türkiye\'de de Doku Tipleme Kampanyası Yapılacak

Ahmet YILDIRIM - LÜNEN - DHA- Almanya'nın Lünen kentine bağlı Brambauer kasabasında yaşayan üç çocuk annesi lösemi hastası Hatice Özyurt (33) için uygun iliğin bulunabilmesi amacıyla Türkiye'deki akrabalarından da kan örneği alınacak.

24.02.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet YILDIRIM - LÜNEN - DHA- Almanya'nın Lünen kentine bağlı Brambauer kasabasında yaşayan üç çocuk annesi lösemi hastası Hatice Özyurt (33) için uygun iliğin bulunabilmesi amacıyla Türkiye'deki akrabalarından da kan örneği alınacak. Türkiye'de doku tiplemesi yapılabilmesi için kişi başı 520 Lira civarında olan ücretin karşılanması amacıyla Hatice Özyurt'un yaşadığı Brambauer DİTİB Ulu Cami tarafından maddi destekte bulunuldu. Caminin kadın kolları tarafından yapılan lahmacun satışı ve Cuma namazı sonrası toplanan 1050 Euro, Türkiye İlik Bankası'na gönderildi. Lünen ve çevresinde yaşayan duyarlı vatandaşların yoğun katılımı ile 15 Şubat'ta düzenlenen doku tiplemesinin sonuçlarını umutla bekleyen Hatice Özyurt'un eşi İsmail Özyurt, Türkiye'deki yetkililere çağrıda bulunarak destek istedi. UMARIM YETKİLİLER SSİMİZİ DUYAR

Lünen Belediye Başkanı Hans Wilhelm Stodollick ve DİTİB Brambauer Ulu Cami yetkilileri ile basın toplantısı yapan İsmail Özyurt doku tipleme kampanyasına katılarak destek verenlere eşi ve lösemi hastaları adına teşekkür etti. Eşinin tedavisi nedeniyle lösemi hastalarının durumunu daha yakından görme fırsatı bulduklarını kaydeden İsmail Özyurt, "Eşimin sağlık durumu Allaha şükür şimdilik iyiye gidiyor. Ancak uygun ilik bulunabilmesi için Türkiye'de de bir araştırma içerisindeyiz. Kendi akrabalarımız arasında da doku tiplemesi yapmamız gerekiyor. Uygun iliğin Türkiye'de bulunma şansı biraz daha fazla. Yaptığım araştırmalarda doku tiplemesi kişi başına 520 lira gibi yüksek rakamlar ödemesi gerekiyor. İlgililerin bu konuya bir el atmasını istiyorum. Maddiyat yaşamdan önce gelmemeli. Almanya dünyanın en büyük kemik iliği bankasına sahip. Ama Türkiye'de yeterli duyarlılık maalesef yok. Umarım yetkililer sesimizi duyar ve bu konuya el atar. İnsanlara çağrım ise; herkes imkanları çerçevesinde kan örneği versin. Hiç bir şekilde verici kişiye zarar gelmiyor. Kamu spotlarında bu konuya dikkat çekilmesini umuyorum. Unutmayalım verilecek her 5 miligram kan bir hayat kurtarıyor diye konuştu.

REKOR KATILIM OLMUŞTU

Hatice Özyurt'un arkadaşlarının girişimleri sonucu Alman Kemik İliği Bankası DKMS tarafından gerçekleştirilen doku tiplemesine, rekor düzeyde katılım olmuştu. Vatandaşların adeta kuyruk oluşturduğu beş saat içerisinde tam bin 868 kişinin kan örneği verdi doku tipleme kampanyasının önümüzdeki günlerde Dortmund'da tekrarlanması planlanıyor.

5 milyon kayıtlı verici ile dünyanın en büyük kemik iliği bankası olan Alman Kemik İliği Bankası'nda kayıtlı Türk kökenlilerin sayısı 120 bini bulmuş durumda.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lösemi Hastası Hatice Özyurt İçin Türkiye'de de Doku Tipleme Kampanyası Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement