Lösemi Mücadelesini Kitaplaştırdı - Son Dakika
Güncel

Lösemi Mücadelesini Kitaplaştırdı

Lösemi Mücadelesini Kitaplaştırdı

Lösemiye Yenilen 13 Yaşındaki Mert'in Annesi 2 Yıllık Mücadeleyi Yazdı.

25.12.2010 14:05

Tezcan Özlem kitabın gelirini Bursa Lösemili Çocuklar Derneği'ne bağışladı.

"OĞLUMMM!'

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'nde oturan 2 çocuk annesi Tezcan Özlem 2 yıllık çabaya rağmen lösemiden kaybettiği oğlunun mücadelesini 'Oğlummm!' adını verdiği kitapta yazdı. Tezcan Özlem kitabın gelirini ise Bursa Lösemili Çocuklar Derneği'ne bağışladı.

Bursa'da 2006 yılı Haziran ayında diz ağrısı şikayetiyle götürüldüğü hastanede, tetkikler sonucu lösemi teşhisi konulan Mert Özlem'in tedavisine başlandı. Hemşire olan anne Tezcan Özlem, zorlu sürecin başında oğlu Mert'ten kanser olduğunu saklamaya çalıştı. Ancak, bir süre sonra arkadaşlarından Mert Özlem'in lösemi hastası olduğunu bildiğini öğrendi. Tezcan Özlem, 'Oğlummm!' adını verdiği kitabında "Canım oğlum benim! Acaba ne zaman öğrenmişti? Kim bilir bunu bizimle kaç kez paylaşmak istedi ama yapmadı, yapamadı. Çünkü bizim bilmediğimizi düşünüyordu. Kanseri kabullenmeye çalışırken yalnızdı. Acaba çok korkmuş muydu? Hep yanındaydım. Ama oğlum yalnızdı. Hastalığını oğlumdan gizleyerek, yanlış yaptığımı o zaman anladım. Artık her şey, rol bitmişti" diye yazdı. Özlem ailesi olumsuzluklara rağmen Mert'in tedavisi süresince sevgi ve umutla zorlukları atlatmasına yardımcı olmaya çalıştı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hemotoloji Bölümü'nde ay süren kemoterapi tedavisi sonucu okula gidemeyen zorluklara rağmen eğitimine dışarıdan devam eden Mert Özlem, 6'ncı sınıfı başarıyla bitirdi. Ancak bu süreçte kanındaki 'blast' adı verilen kanser hücrelerinin artması ve ilik nakli için tam uyumlu donör bulunmaması Mert Özlem'i zahmetli bir tedavi sürecine soktu. 1 yılı aşkın süre yapılan kemoterapi ve kemik iliği aspirasyonları olumlu sonuç vermeyince Hemotoloji Bölümü doktorları, çocuktan ümidi kestiklerini ailesine söyledi.

Anne Tezcan ve belediyede işçi baba Metin, umutlarını kaybetmeyerek yeni umutlar aramaya başladı. Hacettepe Üniversitesi'nde eğitim gören Mert'in ablası Meral Özlem, hocalarından İsrail'de ilik nakli merkezi olduğunu ve nakil için yarı uyumlu ilikle bile hastaları sağlıklarına kavuşturduklarını duyunca harekete geçen Özlem ailesi 162 bin TL'ye mal olan bu tedavi için arkadaşlarının ve yakınlarının desteğiyle yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya destek, Bursa'nın her kesimden geldi ve Mert Özlem, 11 Nisan 2008 tarihinde İsrail'in Kudüs kentindeki Hadassah Nakil Merkezi'nde tedaviye başladı. İsrailli doktorlar burada Mert'e yeniden kemoterapi ve radyoterapi tedavisine başladı. Birinci derece yakınlarına yapılan doku testlerinde baba Metin Özlem'in kemik iliğinin yarı uyumlu olduğu belirlendi ve Mert'e ilik nakli gerçekleşti. Nakil başarılı olurken kemoterapi ve radyoterapiye rağmen kandaki blastın yok olmadığı belirlendi. Bunun üzerine Mert Özlem'in durumu kötüleşirken 31 Mayıs 2008 tarihinde büyük umutla mücadele ettiği lösemiye yenik düştü.

MÜCADELESİNİ 10 AYDA YAZDI

Oğlunun acısını derinden yaşayan ve ölmesini bir türlü kabullenemeyen anne Tezcan Özlem Mert'i yaşatmak ve lösemiyle son ana kadar nasıl mücadele ettiğini anlatmak için kitap yazmaya karar verdi. Mert'in ölümünden 4 ay sonra 'Oğlummm!' Adını verdiği kitabı 10 ayda yazan Tezcan Özlem, Mert'in iki yıl boyunca hastalığı ile yaptığı mücadeleyi kaleme aldı. Geliri Bursa Lösemili Çocuklar Derneği'ne bağışlanan ve 2'nci baskıya hazırlanan kitap ile ilgili bilgiler veren Özlem, "Kitabı herkesin okumasını istiyorum. Çünkü çocuklara, anne ve babalara çıkarılacak önemli dersler var. Oğlumun umudunu kaybetmeden yaptığı mücadele var. Oğlumun herkese örnek olmasını istiyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lösemi Mücadelesini Kitaplaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement