Macaristan'da "Rusya Etkisi" Protestosu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Macaristan'da "Rusya Etkisi" Protestosu

25.04.2017 01:28

Rusya'nın Macaristan üzerindeki etkisinin arttığını iddia eden bir grup, Budapeşte'deki Rusya Büyükelçiliği yakınında gösteri düzenleyerek hükümetin dış politikasını protesto etti.

Rusya'nın Macaristan üzerindeki etkisinin arttığını iddia eden bir grup, Budapeşte'deki Rusya Büyükelçiliği yakınında gösteri düzenleyerek hükümetin dış politikasını protesto etti.

Rusya Büyükelçiliği yakınında toplanan onlarca kişi, Macaristan'ın geçtiğimiz yıllarda Avrupa Birliği'nden (AB) uzaklaşarak Rusya'nın etkisi altına girdiğini iddiasıyla hükümetin dış politikasına karşı çıktı.

Gruptakilere hitap eden yazar Robert Puzser, AB'nin kendi içinde problemlerinin olduğunu ama bunların çözümü için AB ülkeleri arasında daha fazla işbirliğine ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Rusya ile dostluk Macaristan'a her zaman savaş, kan ve işgal getirdi. Bunu hem Polonyalılar hem de Baltık ülkeleri görüyor." şeklinde konuştu.

Gruptakiler, AB ve Macaristan bayraklarının yanı sıra, "Ruslar evlerine", "Sömürge olmayacağız", "Parti yeniden doğru", "Vazgeçmeyeceğiz" yazılı dövizler taşıdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macaristan'da 'Rusya Etkisi' Protestosu - Son Dakika


Advertisement