Magma Dergisi 6. Sayı Bayilerde - Son Dakika
Güncel

Magma Dergisi 6. Sayı Bayilerde

Magma Dergisi 6. Sayı Bayilerde

Yeryüzü dergisi Magma, 6. sayısında Türkiye'nin göçebe toplumlarını kapağına taşıdı.

06.08.2015 10:55  Güncelleme: 10:56

#İçimdeBirGöçebeVar

Güven Eken, her yıl Nisan ayında Mersin'in Aydıncık ilçesinden yollara düşen, Torosları aşıp Konya yaylalarında konaklayan Sarıkeçililerin sonsuz göçünü izledi. Faik Bulut, göçebeliği sürdürdüğü için Koçer diye anılan köklü Kürt aşiretlerinin hikayesini Magma için araştırdı.

Magma Baykuş için Mustafa Cemal öfkenin antropolojisini inceledi, hayvanda ve insanda öfkeyi araştırdı. Sevindirici olan şu ki öfkesiz yaşayabilen toplumlar var. "Yıldızlara Yolculuk" başlığıyla Mehmet Emin Özel, iki uzay aracı Yeni Ufuklar ve Rosetta'nın on yıldır süren uzay yolculuğundan gelen haberleri kaleme aldı.

BOZBURUN YARIMADASI: SON SIĞINAK

Dört bin yıllık bir tarım coğrafyası düşünün. Karayolları ellili yıllarda açılmış, insanı yüzlerce yıl yalnız denize bakmış. Süreyya İsfendiyaroğlu, kıyılarında, eşsiz koylarında dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlayan Bozburun Yarımadası'nı yazdı.

MAHABALİPURAM, KAYALARA OYULAN GÖRKEMLİ KENT

İngilizlerin beş asır önce Bengal Körfezi'nde kurduğu Madras, yeni adıyla Çennay, bugün Hindistan'ın en gelişmiş ticari şehirlerinden. Özcan Yüksek, Tamil kültürünü Magma okurları için araştırdı.

VAN GÖLÜ GEZEGENİ

Birçok canlı için erişilmez bir gezegendir Van Gölü. Gölün suları, onu dört duvar gibi sarar. Dağlardan gelir yalnızca ve su bir bulut olmadığı sürece bu duvarların dışına asla çıkamaz. Timur Kara, Magma okurları için Van Gölü ve çevresini havadan fotoğrafladı, Özcan Yüksek kaleme aldı.

ZONGULDAK KÖMÜR ŞEHİR

Bir nevi iki katlı şehir Zonguldak. Altı kömür, üstü orman. Magma, Türkiye'nin en eski madencilik havzası Zonguldak'ta, yeraltının derinliklerine girdi.

EBEDİ YAŞAM ADASI İKARİA

İnsanların ölmeyi unuttuğu bir yer. Endişenin, stresin, rekabet ve kör çekişmelerin uzağında bir ada. Hayatın sıcak yuvası... Magma yazarı Oktay Uludağ, dünyanın en uzun yaşayan insanlarını barındıran Yunanistan'ın İkaria Adası'nı araştırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Magma Dergisi 6. Sayı Bayilerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement