Makedon Çocuklara Altın Öğütler - Son Dakika
Güncel

Makedon Çocuklara Altın Öğütler

Makedon Çocuklara Altın Öğütler

Yetim çocuklar, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ´ın misafiri oldu.

29.06.2012 09:32

Makedonya´nın Üsküp şehrinde yaşayan ve Büyükşehir Belediyesi´nin davetlisi olarak Bursa´ya gelen yetim çocuklar, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ´ın misafiri oldu. İyi eğitim almaları yönünde Makedon çocuklara tavsiyelerde bulunan Başkanvekili Karadağ, "Ne yaparsanız yapın ama iyi eğitim alın. Bulunduğunuz toplumda görgüsü, bilgisi ve terbiyesiyle öne çıkan bireyler olun. Bizlere de zamanında aynı şeyleri söylediler. Uyduklarımız oldu, uymadıklarımız oldu. Uymadıklarımız için pişmanız" dedi.

Başkanvekili Karadağ, Makedonya´da faaliyet gösteren El Hilal Derneği´nin aracılığıyla Bursa´ya gelen çocukları Büyükşehir Belediyesi´nin BUSKİ´deki merkezinde kabul etti. Konferans salonunda gerçekleşen görüşmeye; Başkanvekili Karadağ´ın yanı sıra El Hilal Derneği Genel Sekreteri Talat Sadiku, El Hilal Derneği Üsküp Şube Başkanı Fatmir Murtezani, Şube Başkan Yardımcısı Sabit Emin, Meclis Üyesi Ibuş Murtezani, Meclis Üyesi Florim Ademi ve 44 öğrenci katıldı.

Başkan Altepe´ye minnettarız

Görüşmede misafir ekip adına söz alan El Hilal Derneği Genel Sekreteri Talat Sadiku, Bursa Büyükşehir Belediyesi´yle 2-3 yıldır ortaklaşa olarak çok yoğun aktiviteler gerçekleştirdiklerini söyledi. Şimdiki çalışma kapsamında Makedon 44 yetim çocuğun Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa´da misafir edileceğini belirten Sadiku, "Makedon yetim çocukların burada ağırlanmasını sağlayan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´ye ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz. Bizim Bursa´yla ilgili, her yıl devam eden 3 büyük projemiz var. Bunlardan birincisi fakir çocukların sünnet ettirilmesidir. Fakir çocukları inşallah bu Ramazan sonrasında da sünnet ettireceğiz. İkincisi aşure programı ve üçüncüsü de geçen yıldan bu yana devam ettirdiğimiz yetim çocukların Bursa´da ağırlanması programıdır. Tüm bu programlar, iki tarafın da samimiyetinin göstergesidir, delilidir. Umut ediyoruz ki bu birliktelik daha uzun yıllar devam edecektir" dedi.

Ne olursa olsun, iyi eğitim alın

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ da yaptığı konuşmada, Makedon yetim çocukları Bursa´da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Makedon vatandaşlarıyla pek çok ortak özelliğin yanında din kardeşi olduklarını ifade eden Başkanvekili Karadağ, bu kardeşliğin anne-baba kardeşliğinden de öte olduğunu söyledi. Makedonya´dan gelen yetim çocukları özel statüye koyduklarını söyleyen Başkanvekili Karadağ, "Bu söylediklerimiz, laf olsun diye dile getirilmiyor. Gerçekten sizler bizim çocuklarımız, kardeşlerimizsiniz. Sizlerin ayağına bir diken batsa, bizim yüreklerimiz sızlıyor. Sizlere olan bir yanlışlık hepimizi rahatsız ediyor" diye konuştu.

Konuşmasında misafir çocuklara tavsiyelerde de bulunan Başkanvekili Karadağ, "Benim sizden ağabeyiniz, bir büyüğünüz olarak isteğim şudur: Ne olursa olsun kendinizi çok iyi şekilde yetiştirin. Bulunduğunuz okulda, toplumda bilgisi-görgüsü-terbiyesiyle öne çıkan insanlar olun. Bizlere de zamanında bunları söylediler, sizlere söylediğimiz gibi. Ama biz bu sözlerin bir kısmına uymadık, uymadıklarımız için pişmanız. Şimdi ´Keşke yapsaydık´ diyoruz" şeklinde konuştu.

Başkanvekili Karadağ, bir işe niyet etmenin işi bitirmenin yarısı olduğunu hatırlatarak, çocuklara kaymakamlık-belediye başkanlığı-valilik gibi hedefler koymalarını tavsiye etti.

Ziyaretin ardından El Hilal Derneği Genel Sekreteri Talat Sadiku, Başkanvekili Karadağ´a plaket takdim etti. Başkan Karadağ da, misafir heyet ile çocuklara Bursa´yla ilgili hediyeler verdi. Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Makedon Çocuklara Altın Öğütler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement