Malatya'da 5.9 Büyüklüğünde Deprem - Son Dakika
Son Dakika Logo

Malatya'da 5.9 Büyüklüğünde Deprem

16.10.2024 17:02

Malatya'da meydana gelen deprem sonrası vatandaşlar parklara akın etti, paniğe kapıldılar.

(MALATYA) - Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depreme evlerinde yakalanan vatandaşlar parklara ve güvenli alanlara akın etti. Depreme evde kızıyla yakalanan Tuğçe Erduran, "Depreme çocuğumla birlikte evde yakalandık. Sonrasında sokağa çıktık ve parka geldik. Akşama kadar parktayız sonrasında eve girer miyiz, girmez miyiz bilmiyoruz" dedi.

Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa Kayseri ve Sivas'ta da hissedildi.Deprem sonrası evlerinde bulunan vatandaşlar panik ve korkuyla dışarı çıkarken, okullarda ise ders gören öğrenciler okul bahçesine tahliye edildi.

Depremden sonra 3 çocuğunu alıp dışarı çıktığını ifade eden Duygu Uyan, "Depremden sonra dışarı çıktık. Çok korktuk. Çocukları alıp dışarı çıktık. Bir müstakil evimiz ya da konteyner olsa güzel olurdu ama mecbur çocuklarla tekrar eve gireceğiz. Yine bekleyeceğiz çünkü artçıların devam edeceğini söylüyorlar. Mecbur bekleyeceğiz" diye konuştu.

Depremden sonra sokağa çıkan Tuğçe Erduran "Depreme çocuğumla birlikte evde yakalandık. Sonrasında sokağa çıktık ve parka geldik. Akşama kadar parktayız sonrasında eve girer miyiz, girmez miyiz bilmiyoruz. Korkuyoruz, bu nedenle de evlere giremiyoruz, şu an dışarıdayız" diye konuştu.

Deprem sonrası çocuklarını parka getiren Ahmet Ünal ise depremden sonra korktukları için dışarı çıktıklarını ifade ederek, "6 Şubat depremlerini de yaşadığımız için hemen dışarı kaçtık. Depremde önlemimizi aldık, durunca da dışarı çıktık. Büyük ihtimalle geceyi dışarıda geçireceğiz. Hala korkuyoruz, mecburen dışarıda kalacağız. ya arabada kalacağız ya da bir çadır bulacağız. Çocuklar gerçekten çok korktular. Hala da o psikolojiden çıkmıyorlar. Psikolojilerinin düzelmesi için parka getirdik. Yapabileceğimiz şeyleri yaparak, kendimizi korumaya alacağız" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Malatya'da 5.9 Büyüklüğünde Deprem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement