Maltepe'deki Havagazı Fabrikası Yıkılıyor - Son Dakika
Güncel

Maltepe'deki Havagazı Fabrikası Yıkılıyor

Maltepe\'deki Havagazı Fabrikası Yıkılıyor

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Maltepe'de atıl vaziyette bulunan Havagazı Fabrikası'nın kalan bölümünün yıkımına başladı.

25.02.2017 19:34

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Maltepe'de atıl vaziyette bulunan Havagazı Fabrikası'nın kalan bölümünün yıkımına başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Maltepe'de atıl vaziyette bulunan Havagazı Fabrikası'nın kalan bölümü de yıkılmaya başlandı.

Açıklamada, kanserojen asbest maddesi bulunduğu gerekçesiyle fabrikanın yıkımının gerekli önlemler alınarak yapıldığı ve binanın tescili olmadığı için yıkımına engel bulunmadığı ifade edildi.

Mimarlar Odası tarafından açılan davalar nedeniyle yıkımın yıllardır gerçekleşmediği aktarılan açıklamada, fabrikanın asbest taşımayan kısmının yıkıldığı, asbest maddesi bulunan kısmının ise uzman ekiplerce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri gözetiminde çevreye zarar vermeyecek şekilde yıkılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maltepe'deki Havagazı Fabrikası Yıkılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement