Manevi Değerleri ile Diyarbakır" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Manevi Değerleri ile Diyarbakır" Konferansı

Manevi Değerleri ile Diyarbakır" Konferansı

Diyanbakır'da "Manevi Değerleri ile Diyarbakır" konulu konferans düzenlendi.

22.12.2016 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanbakır'da "Manevi Değerleri ile Diyarbakır" konulu konferans düzenlendi.

Merkez Kayapınar İlçesinde bulunan İMKB Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen konferansta öğrencilere Diyarbakır'ın manevi değerleri ve Diyarbakır'da yetişen önemli şahsiyetler anlatıldı.

Araştırmacı Yazar Abdulaziz Yatkın, kentin 33 uygarlığa beşiklik yapan kadim bir şehir olduğunu anımsattı.

Diyarbakır'ın bir Nebiler ve Sahabe kenti olduğunu aktaran Yatkın, bin 377 yıldır ezanların susmadığını, Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa ve Şam'da bulunan Emevi Camisinden sonra İslam aleminde beşinci Harem-i Şerif olarak kabul edilen Ulu Caminin yer aldığı bir şehir olduğunu aktardı.

Kuran-ı Kerim'de adı geçen 25 peygamberden ikisinin kabrinin kentte bulunduğunu belirten Diyarbekir Tanıtma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Abdülkadir Arslanoğlu, Diyarbakır'ı anlatan bir konuşma yaptı.

Arslanoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in hocalarından Molla Gürani, astronomi alimi Şeyh Abdurrahim Aktepe, büyük kelam alimlerinden Şeyh Seyfeddin Amidi gibi tarihte ismi anılan birçok şahsiyetin Diyarbakır'da yetiştiğini aktardı.

Konferansa İl Müftüsü Burhan İşleyen, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Kayapınar ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Zülfü Kan, Okul Müdürü Hasan Yosunkaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manevi Değerleri ile Diyarbakır' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement