Manisa'daki Yangın - Son Dakika
Güncel

Manisa'daki Yangın

Manisa\'daki Yangın

Manisa Spil Dağı eteklerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyor.

29.10.2012 19:59  Güncelleme: 23:03

Manisa'nın Spil Dağı Milli Parkı'nda başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Manisa şehir merkezinden gözlemlenebilen yangın nedeniyle güvenlik güçleri, milli parka giden yolu araç trafiğine kapattı. Yangının 10 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ DEĞİL

Spil Dağı Milli Parkı giriş noktasında, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, kızılçam ağaçlarıyla kaplı alanda, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Manisa Orman İşletme Müdürlüğü, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Belediyesi itfaiye ekipleri, havanın kararması nedeniyle havadan müdahale edilemeyen yangına, çok sayıda arazözle ve itfaiye aracıyla karadan müdahale ediyor.

Yangına müdahale etmekte güçlük çeken Manisa Orman İşletme Müdürlüğü ve Belediye İtfaiye ekipleri, çevre il ve ilçelerden takviye ekip istedi. Şehir merkezinden kolaylıkla gözüken alevler, meraklı vatandaşlar tarafından da endişeyle izleniyor.

YANGINA ZOR MÜDAHALE EDİLİYOR

Yangına müdahaleyi, Manisa Orman Müdürü Yalçın Akın ve Orman 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak yönetiyor. Yangına ilişkin açıklamada bulunan Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, iki ayrı bölgede başlayan yangının, yaklaşık 10 hektarlık alana yayıldığını söyledi.

Havanın kararmasından dolayı yangına havadan müdahale edemediklerini belirten Akın, "İlk olarak yolun alt kısımlarını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Üst bölgelere girmekte güçlük çekiyoruz." dedi. Akın, yangının çıkış sebebinin ise şimdilik bilinmediğini söyledi.

İZMİR'DEN EKİP GELDİ

Manisa'da 40 arazöz ve itfaiyenin müdahale ettiği yangına İzmir'den de ekipler destek veriyor. Yangılna ilgili açıklama yapan İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, tüm ekiplerin seferber olduğunu belirterek, "70-80 kilometre hızla devam eden şiddetli bir rüzgar var.

Yağmur gelme ihtimali var. Ama biz tüm gücümüzle şu anda yangına müdahale etmekteyiz. Yamaç meyili çok fazla, ayrıca kızılçam ormanları çok yanıcı. Şu anda 40 arazözümüzden 20 tanesi yangına müdahale ediyor. 150 kadar da işçimiz görev yapıyor, Daha da gelecek ekip var. Şu anda yangının kontrol altına alınabildiğini söyleyemeyeceğiz. Müdahalemiz devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement