Mardin'de kardeşlik sofrası - Son Dakika
Güncel

Mardin'de kardeşlik sofrası

Mardin\'de kardeşlik sofrası

Mardin'in Dara köyünde Kimse Yok Mu Derneğince "Kurbanını paylaş, kardeşliği yaşat" sloganıyla kurulan kardeşlik sofrasında kanaat önderleri ve dini liderler bir araya geldi.

17.10.2013 21:05

Mardin'in Dara köyünde Kimse Yok Mu Derneğince "Kurbanını paylaş, kardeşliği yaşat" sloganıyla kurulan kardeşlik sofrasında kanaat önderleri ve dini liderler bir araya geldi.

Kimse Yok Mu Derneğince Dara köyünde kurulan kardeşlik sofrasına, Süryani cemaati temsilcisi Gabiel Akyüz, Dara köyünde ikamet eden kanaat önderi Muhammed Nur Altun ve Abdullah Atuğ, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Mardin Şube Başkanı Yardımcısı Serdar Ökmen, Mardin Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan, Dara Köyü Muhtarı İbrahim Bilgiç, İl Müftü Vekili Mahsum Taşcı ve çok sayıda kişi katıldı.

İl Müftü Vekili Taşcı, Mardin'de farklı dil ve dinlere mensup insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını söyledi.

Birlik ve beraberliğin devam etmesini arzuladıklarını kaydeden Taşcı, "Herkesi olduğu haliyle kabul etmek lazım. Bu yönüyle hareket edildiği zaman sıkıntılar aşılır" dedi.

Mardin'de çeşitli kültürlerin bir arada yaşadığını dile getiren Ökmen ise bu kültür zenginliğini ülke genelinde ve yurt dışında yaymak için kardeşlik sofrasını kurduklarını söyledi.

Ökmen, "Kurduğumuz bu sofrada Kürt, Süryani, Arap, Türk, Ermeni ve çeşitli ırklardan insanlar var. Eğer biz Mardin'de kardeşçe yaşayabiliyorsak bunun Türkiye ayağı var. Herkes Türkiye'de de dünyada da yaşayabilir. Sonuçta bu dünya hepimizin" diye konuştu.

Akyüz ise din, dil ve kültürlerin kavşağı olan Mardin'de öteden beri yaşadıklarını kaydederek, kentte Süryaniler, Kürtler, Araplar, Türkler ve Ermenilerin bulunduğunu söyledi.

Birlik ve beraberlik içinde yaşadıklarını dile getiren Akyüz, şunları kaydetti:

"Kardeşlik ve sevgiden daha üstün bir şey olamaz. Bizler kardeşiz. Din insanları birbirine düşman etmek için değil. Eğer din insanları birbirinden uzaklaştıracaksa uzak kalalım ondan. Din insanları bir araya getirmek, onları Allah'a yakınlaştırmaktır. İnsanları kucaklaştırmaktır. Yeterki bunu kötüye kulanmayalım."

-kardeşlik sofrası

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de kardeşlik sofrası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement